×
tranziti, 2013

Rusia dhe Kazakistani, pas bisedimeve të presidentëve të dy vendeve, respektivisht Vladimir Putin dhe Nursulltan Nazarbajev, nënshkruan marrëveshjen ndërqeveritare mbi bashkëpunimin në fushën e transportimit të naftës ruse në Kinë përmes territorit të Kazakistanit.

Ndërprerja e blerjeve të gazit rus nga Ukraina mund të shkaktojë probleme me kalimin tranzit të gazit në Europë gjatë periudhës së dimrit, mendon Zv. Drejtori i Përgjithshëm i Fondit të Sigurisë Energjetike Kombëtare të Rusisë, Aleksei Grivaç.

Ukraina, në rast të një qasjeje formale të Rusisë në kuadër të bashkëpunimit dypalësh, mund t'i refuzojë mbështetjen "Gazprom-it" gjatë periudhave të pikut, kur është e rëndësishme të ruhet vëllimi i duhur i gazit tranzit në Europë.

Letonia është e gatshme të garantojë kalimin tranzit të mallrave të aleatë
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31