×
tranziti, 2012
Rusia përfundoi procesin e bashkërendimit të projektit të ndërtimit të tubacionit të gazit "South Stream" (“Rryma Jugore”) me të gjithë pjesëmarrësit e tij. Vendi i fundit që nënshkroi protokollin për vendimin e investimeve në lidhje me gazsjellësin u bë Bullgaria. Marrëveshja përkatëse u nënshkrua në Sofje nga Holldingu bullgar i energjisë dhe koncerni rus “Gazprom”.
Taxhikistani do të shqyrtojë çështjen për kalimin tranzit të pajisjeve ushtarake të NATO-s nga Afganistani. Kjo është deklaruar nga Komandanti i trupave kufitare të Taxhikistanit gjeneral-lejtnanti Sherali Mirzo pas bisedimeve me Komandantin e Komandës së Transportit të SHBA, gjeneralin William Fraser.
Që nga data 1 gusht qeveria e Rusisë ka autorizuar përdorimin e hapësirës ajrore të saj për tranzitin e mallrave të destinuara për nevojat e NATO-s në Afganistan. Përveç tranzitit tashmë ekzistues tokësor, për këtë qëllim do të shfrytëzohet edhe aeroporti “Vostoçnij” (“Lindor”) në qytetin rus Ulianovsk.
Rusia dhe NATO kanë përgatitur fillimin e tranzitit të kombinuar të ngarkesave të patransportueshme me rrugë ajrore për forcat ndërkombëtare në Afganistan përmes qytetit rus Ulianovsk, që do të nisë në fillim të gushtit.
Vendimin përkatës Kryeministri e firmosi më 25 qershor. Kalimi tranzit nëpër "tokë" i lejuar më parë zëvendësohet në dokumenta me kalimin tranzit në "tokë dhe i kombinuar". Kjo përfshin përdorimin e transportit hekurudhor, automobilistik dhe ajror.
Rusia është e gatshme të nënshkruajë marrëveshjen për krijimin
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31