×
arsimi

Mësuesit rusë do të mund t’i dërgojnë propozimet e tyre në mënyrë operative Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës përmes rrjetit të ri të brendshëm social për mësuesit.

Instituti i Filozofisë, Teologjisë dhe Historisë i Shën Thomait, i cili ka funksionuar në Moskë për më shumë se dy dekada, i themeluar nga Urdhëri i Jezuitëve është mbyllur, njoftohet në faqen e Internetit të institucionit më të madh katolik arsimor të Rusisë.

Terroristi norvegjez Anders Breivik, i cili po vuan dënimin me burg për vrasjen e 77 personave, ka paraqitur dokumentet në zyrën e pranimit në Universitetin e Oslos.

Gjermania është e gatshme të investojë para në projekte të përbashkëta arsimore me Rusinë, deklaroi Kancelarja gjermane Angela Merkel, gjatë një fjalimi në Forumin Ekonomik Ndërkombëtar të Shën Petersburgut.
Rusia pozicionohet në vendin e lideres botërore përkatësisht numrit të njerëzve të gatshëm për të përmirësuar aftësitë e tyre profesionale - i tillë është rezultati i një studimi të zhvilluar nga kompania ndërkombëtare Kelly Services.
Mu në qendër të Moskës tre vajza u zhveshën deri në bel, duke kërkuar në këtë mënyrë dorëheqjen e Ministrit të Arsimit Dimitri Livanov.
Qeveria ruse ka zhvilluar një program të drejtuar për integrimin social të popullit rom në vend. Fjalë bëhet për përfshirjen e përfaqësuesve të tij në projektet kulturore, arsimore dhe ato të biznesit. Vëmendje e veçantë do t'i kushtohet arsimimit të fëmijëve romë.
Kompania ruse "Rosneft" ka nënshkruar një sërë dokumentesh në Caracas, duke zgjeruar
Dhjetëra mijëra nxënës, studentë dhe pedagogë dolën
Në botë rreth 775 milionë njerëz nuk dinë të shkruajnë dhe të lexojnë. Këto të dhëna paraqiten në një deklaratë të përhapur të UNESCO-s.
Shkollat dhe universitetet në tërë Spanjën janë mbyllur ditën e martë në kuadër të grevës kundër planeve të qeverisë për reduktimin e shpenzimeve të buxhetit për arsimin.
Shkencëtarët amerikanë zbuluan se jetëgjatësia e njeriut lidhet në mënyrë indirekte me nivelin e arsimit të tij.
Kryeministiri rus Vladimir Putin nënshkroi një dekret sipas të cilit të  diplomuarit e
Në Rusi janë përjashtuar nga tatimi mbi të ardhurat arsimi dhe mjekësia. Vendimi përkatës u morr nga qeveria e vendit.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev i propozoi biznesmenëve të suksesshëm tu japin nx
Shkollat në gjuhën ruse janë shumë të rëndësishme për Letoninë, prandaj ato duhet të vazhdojnë punën. Një mendim të tillë shprehu Drejtori i Qendrës së gjuhës shtetërore të vendit Maris Baltinish.
Universiteti Shtetëror Humanitar rus hapi Qendrën e kulturës dhe arsimit rus në Universitetin e Biznesit Ndërkombëtar dhe Ekonomisë të Pekinit.
Për të rritur aftësinë e vet konkuruese në tregun bashkëkohor të punës nevojitet  nivel i lartë arsimor. Në Rusi sipas ligjit arsimi i parë i lartë mund të kryhet falas.
Rusia u bë mysafire nderi në Panairin e XIX-të Ndërkombëtar të arsimit AULA 2011 që u hap në Madrid, njofton Agjencia RIA Lajmet.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30