×
Australia, Tetor 2013

Ish-agjenti i CIA-s dhe NSA-së amerikane Edward Snowden u përcolli mediave materiale të reja.

Një avion zjarrfikës, i përfshirë në shuarjen e zjarreve pyjore në shtetin australian të New South Wales, u rrëzua të enjten 200 kilometra nga Sydney.

Parlamenti i Territorit kryeqytetas australian (Australian Capital Territory) miratoi projektligjin që lejon çiftet e të njëjtit seks të regjistrojnë martesën e tyre. Capital Territory u bë qarku i parë në vend që legalizon martesat-gay.

Zjarrfikësit në shtetin Australian të New South Wales bashkuan qëllimisht dy zjarre të mëdha pyjore në mënyrë që të përballojnë më mirë luftën me zjarrin.

Zjarret e furishme në pyjet e Australisë kanë shkatërruar të paktën 100 shtëpi në afërsi të Sidneit, një person gjeti vdekjen, ndërsa mijëra të tjerë janë evakuar.

Australia, Zelanda e Re, SHBA-ja, Franca dhe Bashkimi Europian kanë propozuar krijimin e 2 zonave të mëdha detare të mbrojtura në Antarktidë.

Parlamenti i shtetit të Queensland në Australi po shqyrton projektligjin e ashpër kundër bandave të motoçiklistave, të cilët janë akuzuar për ushtrim dhune dhe trafikim të drogës.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
17
19
20
21
23
25
26
27
28
29
30