×
kujtesa historike

Rusia sot kremton për herë të parë Ditën e kujtimit të ushtarëve të rënë në Luftën e Parë Botërore.

Bota feston 68-vjetorin e Fitores mbi Gjermaninë naziste në Luftën e Dytë Botërore. Çmimi i saj ishte jashtëzakonisht i shtrenjtë: ai u pagua me miliona jetë ushtarësh e oficerësh si dhe qindra mijëra jetë banorësh të pafajshëm, të cilët gjetën vdekjen nën bombat e armikut, nga sëmundjet, uria, torturat e privimet në kampet e përqendrimit. Makina gjigande naziste u ndalua dhe u shkatërrua plotësisht. Ushtarët e nacionaliteteve të ndryshme luftuan krah për krah dhe fituan.
Sot në kryeqytetin e Koresë së Veriut zyrtarë të ambasadës dhe institucioneve
Në fshatin bullgar Belasica sot u inaugurua rruga e quajtur "Kremlin". Në aktivitetin kushtuar Ditës së Fitores mbi nazizmin morrën pjesë përfaqësues të administratës vendore, stafi i misionit diplomatik të Federatës Ruse si dhe figura publike.
Në Ekspozitën Ndërkombëtare “Memorial-2011”, e cila u hap me rastin
Rolin e organizatave të hebrenjve në ruajtjen e kujtimit të viktimave të nazizmit e vlerësoi mjaft lartë Vladimir Putin gjatë takimit me  Ravinin kryesor të vendit Berl Lazar.
Kryetarët e një sërë shteteve morën ftesa nga Presidenti i Polonisë për pjesëmarrje në aktivitetet përkujtimore me rastin e 65 vjetorit të çlirimit të kampit nazist të përqendrimit Auschwitz.
Rivendosja në Moskë e memorialit të shkatërruar në Kutaisi do t
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30