×
borxhet, 2013

Rusia dhe Kuba nënshkruan një marrëveshje për zgjidhjen e kontestit të borxhit me shumë 32 miliardë $, i cili sugjeron se Kuba duhet të paguajnë 3.2 miliardë $ në një periudhë 10 vjeçare me faljen asaj të mbetjes së borxhit prej 29 miliardë $.

Negociatat midis "Gazprom" dhe "Naftogaz i Ukrainës" deri më tani nuk kanë dhënë asnjë rezultat, njofton Kreu i kompanisë ruse, Aleksei Miller. 

Deri në fund të vitit 2013 Ukraina planifikon t’i paguajë borxhin e gazit Rusisë, njoftoi Ministri i Energjetikës dhe Industrisë së qymyrit të vendit, Eduard Stavickij.

Kompania e investimeve Franklin Templeton Investments bleu rreth 20% të borxhit shtetëror të Ukrainës.

"Naftogazi i Ukrainës" filloi t’i paguajë kompanisë ruse të naftës dhe gazit "Gazprom" borxhin për karburantin e furnizuar asaj në muajin gusht.

SHBA-ja deri tani nuk është përcaktuar në lidhje me fatin e buxhetit të vet. Ndërsa kjo zvarrit negociatat mbi një çështje tjetër tejet të rëndësishme - rritjen e tavanit të borxhit publik të vendit. Dhe mungesa e lajmeve nga SHBA-ja ka filluar tashmë të drithërojë ethshëm tregjet botërore.

Krizës globale financiare po i vjen fundi. Por vendin e saj e zuri tashmë depresioni global.

Ministri amerikan i Financave, Jack Lew, paralajmëroi anëtarët e Kongresit se aty nga mesi i tetorit qeveria nuk do të ketë më fonde për të paguar borxhet, nëse niveli maksimal i borxhit nuk do të rritet.

Boris Berezovskij i detyrohej shërbimit tatimor të Britanisë së Madhe më shumë se 150 milionë dollarë, njoftojnë mediat britanike dhe në ditën e vdekjes jo vetëm që ishte plotësisht i rrënuar (i falimentuar), por edhe rrezikonte të përfundonte në burg për shkak të borxheve.

Rusia do t’i paguajë Republikës Çeke rreth 6.5 milionë $, duke shlyer në këtë mënyrë plotësisht borxhin e Bashkimit Sovjetik përpara këtij vendi.

Pjesën e mbetur të borxhit të Bashkimit Sovjetik kundrejt Finlandës të një shume prej 5,3 milionë $ Rusia do ta shlyejë me një pagesë të vetme, njoftoi të martën shërbimi për shtyp i Qeverisë ruse.
Irlandës dhe Portugalisë mund t’u ofrohen lehtësime shtesë për
Marrëveshja për shlyerjen e borxhit që Kuba i ka Rusisë do të nënshkruhet deri në fund të vitit.
2013 mund të bëhet edhe një tjetër vit i mundësive të pashfrytëzuara dhe lojërave të humbura. Mosmarrëveshjet e debatet e specialistëve në lidhje me të ardhmen e ekonomisë botërore dhe diskutimi i kësaj çështjeje prej politikanëve vërtiten rreth një problemi të vetëm: në çfarë të kursehet? Viti 2012 tregoi se autoritetet janë të gatshme të kursejnë mjetet financiare në kurriz të interesave të popullsisë.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31