×
borxhet, 2011
Rezultatet e ndërmjetme të samitit të BE-së nuk janë aspak ngushëlluese, për të mos thënë zhgënjyese. Dita e parë e negociatave të udhëheqësve të 27 vendeve përfundoi praktikisht pa rezultat.
Paratë gjermane i duan të gjithë, pa mbështetjen e Gjermanisë eurozona do t
Në samitin e 8-9 dhjetorit në Bruksel Franca dhe Gjermania do të parashtrojnë zyrtarisht planin e tyre për shpëtimin e zonës së euros.
Ekonomistët vazhdojnë të debatojnë në lidhje me kolapsin e mundshëm të euros. Po vijnë duke u rritur dyshimet përkatësisht të ardhmes së ndritur të zonës së euros.
Çmimi i arit do rritet deri në 1.850 $ për ons aty nga fundi i vitit dhe do të tejkalojë 2000 $ në vitin 2012 për shkak të problemeve të borxheve të Greqisë dhe Italisë. Me parashikime të tilla doli Banka e investimeve ANZ.
Kriza financiare në zonën e euros ka hyrë tashmë në një fazë mjaft aktive.
Italia mund të shndërrohet në një Greqi të dytë ose bile dhe më keq.
Samiti i “G-20” do të fillojë punën e vet më 3 n
U miratua plani anti-krizë për Eurozonën. Tani problemi kryesor konsiston në atë
Sot në Bruksel po zhvillohet samiti përfundimtar nga e gjithë maratona e samiteve kushtuar krizës evropiane të borxheve.
Në samitin e “G-20” Rusia do të donte të diskutonte jo vetëm krizën në zonën e euros.
Sot në samitin në Bruksel liderët e Eurozonës mund të marrin vendimin për rritjen e Fondit Evropian të Stabilizimit, rikapitalizimin e bankave dhe ristrukturimin e borxheve.
Mjetet e Fondit të ri të stabilizimit - 440 miliardë euro - janë plotësisht të mjaftueshme për të shpëtuar Greqinë nga falimentimi me borxhin e saj prej 330 miliardë euro.
Kryeministri rus Vladimir Putin i bëri thirrje të hënën Shërbimit
Maratona e samiteve të BE do të vazhdojë të mërkurën. Dikush në zonën e euros do të dëshironte ti bënte ato organ të përhershëm pune, duke anuluar me këtë veprimin e qeverive kombëtare.
Që nga 1 korriku i vitit 2011 vëllimi i borxhit kombëtar të Federat
Agjencia ndërkombëtare e ratings Moody’s parashikoi reduktimin e rritjes reale të GDP të SHBA në gjysmën e dytë të vitit 2011.
Javën e kaluar kompania ajrore ruse “Kontinent” deklaroi mbi falimentimin e vet, gjë pas së cilës asaj iu revokuua certifikata e Operatorit Ajror. Që nga 29 korriku borxhi i transportueses ajrore ndaj aeroporteve ruse përbëri 32 milionë rubla (800.000 euro). Kompania pezulloi fluturimet.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31