×
Pentagoni, 2011
Teherani “nuk duhet të nënvlerësojë vendosmërinë” SHBA për të parandaluar zotërimin e armës bërthamore nga ai, deklaroi të martën zyrtari i lartë amerikan, gjenerali Martin Dempsey.
SHBA mund të japin goditje preventive mbi objektet bërthamore të Iranit, nëse se Teherani do të vazhdojë të avancojë në drejtim të krijimit të bombës bërthamore. Kjo u deklarua nga Shefi i Pentagonit Leon Panetta.
Normalizimi i situatës në Irak dhe tërheqja e ardhshme e trupave amerikane nga Afganistani
Ministër i ri i mbrojtjes i SHBA-s, në vend të Robert Gates, do të jetë Drejtori aktual i CIA-s Leon Panetta. Siç njoftojnë mjetet amerikane të informimit masiv, CIA-n do ta kryesojë David Petraeus, që aktualisht komandon trupat e koalicionit në Afganistan.
Pentagoni hodhi poshtë informacionin mbi atë se SHBA-s premtuan ti furnizojnë Gjeorgjisë mjete mbrojtëse kundërajrore dhe antitank. Me deklaratën përkatëse doli në Uashington Përfaqësuesi i Ministrisë së mbrojtjes së SHBA-s.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31