×
Bashkimi Sovjetik, 2011
Rrëmuja e madhe, preokupimet e pragut të Vitit të Ri, që kishin përfshirë tradicionalisht qytetet sovjetike në ditët e fundit të vitit 1991, shpërqëndruan vemendjen e banorëve të Bashkimit Sovjetik (BRSS) nga problemet globale.
“Bashkimi i Republikave Socialiste Sovjetike si subjekt i së drejtës ndërkombëtare
Në konferencën ndërkombëtare në Varshavë, kushtuar Ditës Evropiane
Sot u mbushën plot 20 vjet që nga koha e ngjarjeve historike në Moskë
Njësia elitare e shërbimeve speciale ruse “Vimpel” («Вымпел») kremton sot 30 vjetorin e vet. Vendimi për krijimin në KGB të njësisë sekrete të destinacionit të posaçëm u morr në vitin 1981.
  Nesër do të mbushen plot 20 vjet që nga dita e grushtit të shtetit të vitit 1991.  Më 19 gusht një grup udhëheqësish të Bashkimit Sovjetik e deklaruan Presidentin Mikhail Gorbachev të paaftë për drejtim (incapacitated).
  Në mëngjesin e 19 gushtit të vitit 1991 qytetarët sovjetikë u
Qytetarët rusë mbajnë një qëndrim shumë më të mirë ndaj vendeve të huaja të largëta, ndërsa ndaj fqinjëve të afërt - Gjeorgjisë, Lituanisë dhe Letonisë -   provojnë njëfarë ndjenje skepticizmi.
Në vetëdijen e shumë njerëzve sovjetikë e ashtuquajtura “Perde e hekurt”, e cila pat ndarë Bashkimin Sovjetik nga bota tjetër, u rrëzua vetëm pasi ata fituan lirinë e vërtetë të lëvizjes.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31