×
Finlanda, 2011
Autoritetet e Finlandës lejuan anijen britanike të mallrave “Thor Liberty” të vazhdojë lundrimin pa raketat amerikane kundërajrore “Patriot”. Doganierët e ndaluan anijen më 21 dhjetor në portin Kotka mbi bazë të dyshimit për eksportim të paligjshëm armatimesh.
Në Finlandë sot do të përurohet monumenti i Perandoreshës Maria Aleksandrovna - gruas së Aleksandrit II, i cili sundoi në Rusi në gjysmën e dytë të shekullit XIX.
monumente, Finlanda, perandoresha
Finlanda, piktura, ekspozitë, Muzeu Shtetëror Rus
Pikësynim i rëndësishëm i përbashkët i Rusisë dhe BE është vendosja e regjimit pa viza midis tyre.
Policia finlandeze ngriti një çështje penale në bazë të nenit “diskriminim” kundër drejtorit dhe mësuesve të shkollës, ku mëson Anton Salonen, i ndarë nga e ëma, shtetase ruse Rimma Salonen.
Gjykata finlandeze liroi organizatorin e Internet site-it për militantët çeçenë &ldquo
Rimma Salonen do të jetë e detyruar të vazhdojë të mbrojë edhe më tej të drejtat e veta ndaj të birit.
Gjykata e qytetit finlandez Pori i privoi Rimma Salonenas të drejtën për kujdesin e përkohshëm të djalit e saj 7 vjeçar Anton. Aktualisht për djalin kujdeset vetëm babai i tij, finlandezi Paavo Salonen, njoftoi përfaqësuesi zyrtar i ruses Johan Bekman.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31