×
marinarët, 2011
Flota ushtarake detare e Rusisë hoqi dorë nga alfabeti semafor, i cili përdoret nga ushtarakët për shkëmbimin e informacionit në mes të anijeve gjatë një periudhe 116-vjeçare.
Këtë mëngjes në Detin Irlandez po rifillon operacioni për kë
anija, marinarët, shpëtuesit, Deti Irlandez
Marinarët ushtarakë rusë dhe amerikanë duhet të shfrytëzojnë çdo mundësi për kontakte bilaterale dhe shkëmbim përvoje në garantimin e sigurisë në det dhe në ujërat bregdetare.
Kushtet e këqija meteorologjike nuk lejojnë përdorimin e aeroplanëve dhe helikopterëve për vëzhgimin e akuatorit të Detit Ohorsk në vendin ku mund të ndodhet anija ruse e peshkimit “Ametist” me 23 marinarë në bord.
Kompania koreanojugore Hyundai pranoi, se ka dorë në fundosjen e anijes së mallrave “Aleksandra&rdquo
Me kërkimin e 7 marinarëve të humbur rusë të anijes me motor “Aleksandra”, e cila u fundos pranë portit koreanojugor Ulsan, marrin pjesë 5 helikopterë dhe 15 mjete të tjera të ndryshme lundrimi.
Gjatë fundosjes së anijes “Aleksandra” pranë brigjeve të Koresë së Jugut, e cila lundronte nën flamurin e Kamboxhias, gjetën vdekjen 4 marinarë rusë dhe 7 të tjerë kanë humbur pa lënë gjurmë. Tragjedia ndodhi 16 milje larg portit Ulsan.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31