×
letërsia

Amerikani 44-vjeçar Alaric Hunt, i cili është duke kryer dënimin në një burg të sigurisë maksimale në Karolinën e Jugut për vrasje, mori çmimim letrar The Private Eye Writers of America për romanin detektiv "Cuts Through Bone".

Shkrimtarja kanadeze Alice Munro u shpall fituese e Çmimit Nobel në Letërsi.

Çmimi Nobel për Letërsi për vitin 2012 iu dorëzua shkrimtarit
Shkrimtarët e Britanisë së Madhe dhe Amerikës zgjodhën autorët më të mëdhenj dhe veprat më të shquara të letërsisë artistike botërore për 200 vitet e fundit.
Kongresi i XII i Shoqatës Ndërkombëtare të pedagogëve të gjuhës dhe letërsisë ruse po zhvillohet në Shangai.
letërsia, gjuha, popullarizim
Në Moskë do të shpallen laureatët e konkursit letrar “Çmimi rus”. Ky çmim u jepet autorëve, që jetojnë jashtë shteti, për veprat e shkruara në rusisht.
Dita e dytë e Panairit të librit - 2011 në Londër, në të cilin Rusia këtë vit merr pjesë si mysafire nderi, përkon në kohë me 50-vjetorin e jubileut të fluturimit të Juri Gagarinit në kozmos.
Pjesëmarrja e Rusisë si mysafire nderi në panairin e librit të Londrës u bë ngjarje e shënuar për lidhjet humanitare dypalëshe.
"Çmimi Nobel në fushën e letërsisë për vitin 2010
Në listën e nominantëve për çmimin "Nobel" në letërsi figurojnë edhe emrat e poetëve rusë Bella Ahmadulina dhe Eugjeni Evtushenko.
Në Moskë janë shpallur finalistët e konkursit për çmimin letrar "Bukeri rus", i cili çdo vit dorëzohet për romanin më të mirë në gjuhën ruse.
Një nga botimet më të vjetra dhe më me popullaritet në Bashkimin Sovjetik dhe në Rusi "Gazeta letrare" kremton 180 vjetorin që nga dita e themelimit të vet.
Viti që sapo hyri do të kalojë nën shenjën e kremtimit të jubileut të Anton Çehovit. Më 29 janar mbushen plot 150 vjet që nga dita e lindjes së tij.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31