×
grevë urie, 2013

Në Çikago 14 emigrantë të paligjshëm nga Meksika, të cilët kanë nevojë për transplantimin e veshkave dhe mëlçive të donatorëve, tashmë që prej një jave kanë hyrë në grevë urie, duke kërkuar që të përfshihen në listën e pritjes për transplantimin e organeve.

Më shumë se 12.000 të burgosur të katër burgjeve në shtetin e Kalifornisë po vazhdojnë për të tretën ditë me radhë grevën e urisë, thuhet në deklaratën e policisë.

Disa të burgosur nga burgu i Guantanamos kanë përgatitur një padi gjyqësore për të ndaluar praktikën e të ushqyerit me forcë të të burgosurve, të cilët kanë shpallur grevë urie.

84 nga 166 të burgosurit e burgut amerikan të Guantanamos shpallën grevë urie, njoftojnë mediat amerikane. Të burgosurit protestojnë kundër mbajtjes së tyre në ngujim pa u shpallur kurrfarë aktakuzash.
Rreth 800 palestinezë, të cilët vuajnë dënimin në burgjet izraelite, po zhvillojnë të martën një grevë urie 1-ditore në shenjë solidariteti.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31