×
monedha përkujtimore
Banka Qendrore e Rusisë më 1 nëntor do të emetojë pesë monedha përkujtimore me metale të çmuara dhe jo të çmuara.
Banka Qendrore e Rusisë do të lëshojë sot në qarkullim një monedhë argjendi përkujtimore me vlerë nominale 25 rubla, dedikuar samitit të APEC në Vladivostok. Monedha ka formë të rrumbullakët me diametër 60 milimetra.
Kuajve më elegantë të racës së lashtë Akhal Teke i është përkushtuar monedha përkujtimore prej argjendi, e cila u lëshua në qarkullim sot në Bjellorusi.
Banka e Rusisë më 22 nëntor do të nxjerrë në qarkullim një monedhë përkujtimore argjendi dedikuar 100-vjetorit të krijimit të Komitetit Olimpik Rus.
Banka Qendrore e Rusisë më 1 shtator do të verë në qarkullim 3 monedha
Banka Qendrore e Rusisë do të nxjerrë në qarkullim më 1 shkurt monedhën prej ari me vlerë nominale 50 mijë rubla të serisë "150-vjetori i Bankës së Rusisë".
Që nga data 1 janar e vitit 2010 monedhat euro, të prera nga shteti i Vatikanit, do të hidhen në qarkullim në zonën e euros. Në to është paraqitur portreti i Papës së Romës Benedikti XVI.
Banka e Rusisë po hedh në qarkullim shumë monedha përkujtimore prej metalesh të çmuara. Një pjesë e tyre i kushtohet futbollistëve të famshëm rusë Lev Jashin, Konstantin Beskov dhe Eduard Strelcov.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31