×
KQZ, 2011
KQZ-ja e Rusisë bëri publike të ardhurat e liderëve të partive politike ruse.
Ministria e Punëve të Brendshme dhe Komiteti Hetimor i Rusisë i paraqitën Presidentit Dimitri Medvediev raportin mbi shkeljet gjatë fushatës zgjedhore dhe votimit për Dumën Shtetërore të Federatës Ruse.
KQZ-ja e Rusisë përfundoi pranimin e dokumenteve nga kandidatët presidencialë. Mbi dëshirën e vet për të kandiduar për këtë post të lartë deklaruan pothuajse të gjitha partitë e regjistruara politike dhe disa kandidatë të pavarur. Megjithatë lista përfundimtare e kandidatëve presidencialë mund të reduktohet ende.
Kryetari i Partisë Komuniste të Federatës Ruse (KPRF) Gennadi Zyuganov paraqiti në KQZ dokumentet
Guvernatori i rajonit Irkutsk Dimitri Mezencev ka ndërmend të kandidojë për president të Rusisë si person i vetë-emëruar.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev komentoi demonstratat masive që u zhvilluan në qytetet ruse të shtunën e kaluar, më 10 dhjetor. Dhjetëra mijëra njerëz protestuan gjoja për shkeljet e shumta të supozuara në zgjedhjet parlamentare.
Më 9 dhjetor KQZ-ja e Rusisë shpalli rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve për Dumën Shtetërore.
KQZ-ja e Rusisë do të shpallë sot rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve parlamentare të 4 dhjetorit.
Vladimir Putin vizitoi Komisionin Qendror të Zgjedhjeve. Kryeministri rus dorëzoi dokumentet për t’u regjistruar si kandidat për president. Zgjedhjet presidenciale janë planifikuar për në 4 mars të vitit 2012.
Zgjedhjet për Dumën Shtetërore të Rusisë, të cilat u mbajtën të dielën, përmbushën të gjitha standartet ndërkombëtare dhe legjislacionin zgjedhor të Federatës Ruse.
Zgjedhjet për Dumën Shtetërore të Rusisë u zhvilluan. Të dh
Sipas të dhënave të orës 00:00 të datës 5
Sipas të dhënave të KQZ-së të Rusisë më 10:30 të mëngjesit, sipas orës së Moskës, janë përpunuar tashmë 95,71% e votave. Partia “Rusia e Bashkuar” ka marrë 49,54% të votave.
Sipas sondazheve të zhvilluara nga VCIOM rezulton se në pozitë kryesuese ndodhet Partia “Rusia e Bashkuar”. Për të e dhanë votën e vet 48.5% e votuesve. Në vendin e dytë renditet Partia Komuniste e Federatës Ruse (KPRF) me 19.8%, në vendin e tretë Partia “Rusia e Drejtë” me 12,8%. Partia Liberal Demokratike e Rusisë fitoi rreth 11.42% të votave.Për Partinë “Jablloko (“Yabloko”) e dhanë votën e vet pak më shumë se 4,17% e votuesve. Rreth 1,1% të votave fituan Partia “Kauza e Drejtë” dhe “Patriotët e Rusisë”. Fletë votime të dëmtuara rezultuan 0.9%.
Pjesëmarrja e votuesve në zgjedhjet për Dumën Shtetërore, në total, në gjithë territorin e Rusisë më 18:00, sipas orës së Moskës (GTM), rezultoi 50,4%, njoftoi Zëvendëskryetari i KQZ-së Leonid Ivliev.
Pjesëmarrja e votuesve në zgjedhjet për Dumën Shtetërore - Dhoma e
Në Rusi filluan zgjedhjet për Dumën Shtetërore - Dhomën e Ulët të parlamentit rus. Vendi, territori i të cilit shtrihet në 9 breza kohorë, do të votojë pothuajse 24 orë. Fiks më 24.00, sipas orës së Moskës, u hapën qendrat e votimit në lindje të Rusisë - në Jakuti, Kamçatkë dhe Çukotkë. Të fundit do të votojnë banorët e pjesës më perëndimore të vendit - ata të rajonit të Kaliningradit.
Komisioni Qendror i Zgjedhjeve të Rusisë miratoi listën e mediave shtetërore, në
Në Rusi gjithçka është gati për zhvillimin e zgjedhjeve parlamentare. Dita e votimit - 4 dhjetori - do të kalojë në mënyrë të organizuar, nuk parashikohen eksese apo shkelje që mund të ndikojnë në rezultatet e tij.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31