×
Kroacia, 2013

Fjalët e muzikantit legjendar amerikan të muzikës rock, Bob Dylan, në lidhje me qytetarët kroatë u bënë shkas për fillimin e një procesi gjyqësor në Francë.

Banorët e Kroacisë, në referendumin e zhvilluar të dielën, votuan për ndalimin e martesave mes personave të të njëjtit seks, duke mbështetur përkufizimin e qartë të martesës në kushtetutën e vendit si një bashkim midis burrit dhe gruas.

Deputetët e Parlamentit kroat miratuan me shumicë votash mbajtjen në vend të një referendumi për legalizimin e martesave midis personave të të njëjtit seks.

Të mërkurën mijëra mjekë dhe infermierë në Kroaci filluan një grevë  duke kërkuar nënshkrimin e një marrëveshje të re kolektive, e cila duhet të parashikojë një rritje të pagave për punën jashtë orarit dhe dezhurnet.

Agjencia “Standard & Poor” uli parashikimin e vet në lidhje me rejtingun e Kroacisë nga i qëndrueshëm deri në negativ, thuhet në një njoftim të Agjencisë.

Pasi më 1 prill të këtij viti Kroacia vendosi regjimin e vizave për shtetasit rusë (mbasi u anëtarësua në BE), republika u vizitua nga 20% më pak turistë rusë në krahasim me vitin e kaluar.

Ambasadori i Kroacisë në Moskë, Igor Pokaz, i dha një intervistë të zgjeruar Radiokompanisë "Zëri i Rusisë" dhe iu përgjigjur pyetjeve që lidhen me pranimin e Kroacisë në BE.

Kroacia u bë anëtarja e 28-të e Bashkimit Evropian. Pikërisht në mesnat
Masa suplementare sigurie janë marrë në Kroaci në lidhje me rritjen e nivelit të ujit në lumin Danub.
Kompania ruse "Gazprom" dhe ajo kroate "Plinacro" nënshkruan në Zagreb planin e realizimit të projektit "South Stream".
Një seri shpërthimesh ndodhi në kryeqytetin e Kroacisë, Zagreb, natën duke u gdhirë e premtja. Informacioni përkatës u përhap nga policia lokale.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31