×
Kroacia

Fjalët e muzikantit legjendar amerikan të muzikës rock, Bob Dylan, në lidhje me qytetarët kroatë u bënë shkas për fillimin e një procesi gjyqësor në Francë.

Banorët e Kroacisë, në referendumin e zhvilluar të dielën, votuan për ndalimin e martesave mes personave të të njëjtit seks, duke mbështetur përkufizimin e qartë të martesës në kushtetutën e vendit si një bashkim midis burrit dhe gruas.

Deputetët e Parlamentit kroat miratuan me shumicë votash mbajtjen në vend të një referendumi për legalizimin e martesave midis personave të të njëjtit seks.

Të mërkurën mijëra mjekë dhe infermierë në Kroaci filluan një grevë  duke kërkuar nënshkrimin e një marrëveshje të re kolektive, e cila duhet të parashikojë një rritje të pagave për punën jashtë orarit dhe dezhurnet.

Agjencia “Standard & Poor” uli parashikimin e vet në lidhje me rejtingun e Kroacisë nga i qëndrueshëm deri në negativ, thuhet në një njoftim të Agjencisë.

Pasi më 1 prill të këtij viti Kroacia vendosi regjimin e vizave për shtetasit rusë (mbasi u anëtarësua në BE), republika u vizitua nga 20% më pak turistë rusë në krahasim me vitin e kaluar.

Ambasadori i Kroacisë në Moskë, Igor Pokaz, i dha një intervistë të zgjeruar Radiokompanisë "Zëri i Rusisë" dhe iu përgjigjur pyetjeve që lidhen me pranimin e Kroacisë në BE.

Kroacia u bë anëtarja e 28-të e Bashkimit Evropian. Pikërisht në mesnat
Masa suplementare sigurie janë marrë në Kroaci në lidhje me rritjen e nivelit të ujit në lumin Danub.
Kompania ruse "Gazprom" dhe ajo kroate "Plinacro" nënshkruan në Zagreb planin e realizimit të projektit "South Stream".
Një seri shpërthimesh ndodhi në kryeqytetin e Kroacisë, Zagreb, natën duke u gdhirë e premtja. Informacioni përkatës u përhap nga policia lokale.
Biseda jonë e fundit u zhvillua në vjeshtë të vitit 2011 në Zagreb. Unë atëhere iu luta Z. Stipe Mesiç të shprehë pikëpamjen e tij në lidhje me atë, se sa të interesuara ishin "fuqitë e mëdha" në zhvillimin e skenarit negativ të ngjarjeve në Ballkan.
Me Stipe Mesiç unë u njoha në fillim të vitit 1992, kur ai erdhi në Kroaci për të xhiruar një film dokumentar për gazetarët e televizionit rus, të zhdukur pa lënë gjurmë, respektivisht Viktor Nogin dhe Gennadi Kurin. Këta korrespondentë të Programit informativ rus "Vremia" (russ.«Время») u nisën nga Beogradi më 1 shtator të vitit 1991, kurse më 2 shtator humbën pa lënë gjurmë në afërsi të qytezës Kostajnica. Deri sot e kësaj dite nuk ka asnjë informacion në lidhje me atë që ndodhi në të vërtetë atje me dy gazetarët.
Kur më 16 nëntor Kryetari i Gjykatës Penale Ndërkombëtare për ish Jugosllavinë (ICTY), amerikani Theodor Meron, deklaroi se gjeneralët kroatë të luftës Ante Gotovina dhe Mlladen Markaç lirohen nga akuzat dhe si rrjedhojë lihen të lirë, në gjithë Kroacinë filloi festimi i bujshëm i kësaj ngjarje.
Ish-Kryeministri i Kroacisë Ivo Sanader u dënua ditën e martë nga gjykata e
Gjykata në Hungari shpalli Zv. Kryeministrin e parë të qeverisë kroate dhe Ministrin e Ekonomis
Një grua e armatosur në syze të errëta sulmoi të shtunën njërin nga filialet e Splistka Banka në Zagreb.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31