×
ceremoni, 2014

Komiteti Organizativ "Soçi-2014" pret një interes të madh ndaj ceremonisë së mbylljes të Olimpiadës Dimërore në Soçi.

Sportistët e famshëm sovjetikë, hokeisti Vlladisllav Tretiak (Vladislav Tretiak) dhe patinatorja e patinazhit artistik në akull Irina Rodnina, ndezën Zjarrin e Lojrave Olimpike Dimërore në Soçi.

Presidenti i Rusisë Vladimir Putin shpalli zyrtarisht hapjen e Lojrave të XXII Olimpike Dimërore në Soçi.

Presidenti i Rusisë Vladimir Putin, Kryeministri rus Dimitri Medvediev dhe i gjithë stadiumi "Fisht», ku po zhvillohet ceremonia e hapjes së Olimpiadës Dimërore në Soçi, mirëpriti në këmbë ekipin rus, parakalimi i të cilit mbylli paradën e ekipeve olimpike.

Në stadiumin "Fisht" në Soçi gjatë ceremonisë së hapjes së Lojrave Olimpike, e cila është quajtur "Ëndrrat mbi Rusinë", startoi parada e kombeve.

Lojrat Olimpike në Soçi do të bëhen rekord përkatësisht disa treguesve njëherazi. Në to do të përfshihen përfaqësuesit e 88 vendeve - çka është 6 shtete më shumë se 4 vjet më parë në Vankuver.

Zjarri i Olimpiadës në Soçi do të ndizet me pishtarin, i cili në kuadër të stafetës së Pishtarit olimpik ka qenë në kozmos, në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar​​, njoftuan në Komitetin Organizativ "Soçi-2014".

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2014
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2014
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31