×
rinia
Në kuadër të aplikimit të qytetit rus Ekaterinburg për zhvillimin e ekspozitës Expo 2020 ( http://www.expo2020.ru/en ), Rektori i Universitetit Shtetëror Ekonomik të Uralit, Mihaill Fjodorov, doli me iniciativën e zhvillimit të ekspozitës rinore Youth Expo (Rinia Expo).
Ministri i Mbrojtjes i Letonisë, Artis Pabriks, shprehu shqetësim në lidhje me faktin se bashkëatdhetarët e tij të rinj frekuentojnë disa kampe paraushtarake në Rusi. Ai e shikon këtë si një kërcënim për sigurinë kombëtare.
Sipas fjalëve të Presidentit të Komisionit Europian Jose Manuel Durao Barroso, në jug të Europës është krijuar një situatë emergjente në sferën sociale, zgjidhja e së cilës nuk mund të shtyhet kurrsesi.
Deklarata për bashkëveprim në kuadër të projektit “OKB-ja - mikja ime” u nënshkrua sot në forumin ekonomik që po zhvillohet në Krasnojarsk (Siberia Lindore) nga përfaqësuesit e organizatave të rinisë të 18 vendeve.
Universiada Verore Botërore 2013 në Kazan, e cila do të zhvillohet nga 6-17 korrik të këtij viti, do të bëhet një lloj provë e përgjithshme për Olimpiadën Dimërore në vitit 2014 në Soçi. Kjo është deklaruar në një intervistë ekskluzive me Radiokompaninë "Zëri i Rusisë" nga Presidenti i Republikës së Tartarstanit, Rustam Minnihanov.
Rinisë serbe po i zgjohet interesi ndaj gjuhës ruse. Në lidhje me kët
Në Tibet katër të rinj i vunë zjarrin vetes, duke protestuar në këtë mënyrë kundër veprimeve të autoriteteve kineze.
Pianisti Lucas Geniušas (Lukas Geniushas) është vlerësuar prej kritikëve të artit si një nga ekzekutuesit më të mirë rusë të brezit të ri. Ai fitoi famë pas fitores së shkëlqyer në Konkursin e Pianistëve me emër të Shopen-it në vitin 2010.
Papunësia në Greqi për herë të parë ka tejkaluar një të katërtën e popullsisë së aftë për punë, njoftoi të enjten Shërbimi kombëtar i statistikave ELSTAT.
Së paku 16 policë u plagosën në trazirat që shpërthyen n
Tetë vetë u plagosën në një rrahje masive në Parkun Bitcevs në Moskë, njoftoi shërbimi për shtyp i Drejtorisë kryeqytetase të MPB. Një grup të rinjsh po përcillnin shokun e tyre në ushtri.
Moska, incident, rinia, plagosje, armë traumatike
Gjatë trazirave në kryeqytetitin e Gjermanisë natën e 1 majit në të gdhirë të datës 2 u plagosën 31 policë, njofton botimi “Berliner Kurier”. Disa nga prishësit e qetësisë u arrestuan.
Në marrëdhëniet mes Britanisë së Madhe dhe Iranit po vjen duke u pjekur një konflikt i ri, fort i komplikuar.
Në Universitetin Teknik të Moskës “Bauman” (MGTU) u zhvillua forumi kushtuar risive në sferën e teknologjive robotike dhe sipërmarrjes teknologjike të të rinjve.
Duke dalë me një fjalim në Qendrën e rinisë në Oksford, teksti
Në Rusi përfundoi procesi i krijimit të Agjencisë së Iniciativave Strategjike (AIS), deklaroi Kryeministri Vladimir Putin.
Në lidhje me trazirat masive që kanë përfshirë vendin parlamentarët britanikë do të mblidhen sot në një takim urgjent.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31