×
industria

Rusia ka deklaruar gatishmërinë e saj për të investuar suplementarisht në ekonominë serbe mbi 5 miliardë euro. Sferat me interes të ndërsjelltë janë energjetika, industria dhe sfera sociale.

Koncerni suedez i prodhimit të automobilave Saab, i cili në vitin 2011 shpalli falimentimin e vet, të hënën rifillon prodhimin e automjeteve në uzinën në Trollhättan, në perëndim të Suedisë.

Bjellorusia ka ndërmend të zgjerojë prodhimin e avionëve të vet pa pilot në territorin e Turkmenistanit.

Asocimi dhe krijimi i zonës së tregtisë së lirë ndërmjet Ukrainës dhe Bashkimit Evropian - kjo është një çështje praktikisht e zgjidhur, konfirmojnë autoritetet ukrainase. Deri në momentin e nënshkrimit të dokumentit në Samitin e "Partneritetit Lindor" në Vilnius kanë mbetur vetëm disa javë. Por tani doli se autoritetet ukrainase mund të nënshkruajnë një dokument, të cilin nuk kanë marrë madje as mundimin për ta studiuar nga fillimi deri në fund.

Biznesi rus është duke u përgatitur për të mbrojtur të drejtat e veta në tregjet e huaja. Gjatë vitit të parë të anëtarësimit në Organizatën Botërore të Tregtisë janë evidetuar 79 masa ekzistuese diskriminuese ndaj eksporteve ruse në vendet e OBT-së.

Pheniani dhe Seuli kanë rënë dakord për rifillimin e punës në kompleksin e përbashkët industrial Kaesong, duke filluar nga java e ardhshme, njoftuan zyrtarët e Koresë së Jugut.

Koreja e Veriut dhe Koreja e Jugut riaktivizuan linjë telefonike ushtarake të komunikimit emergjent në kufi.

Përfaqësuesit e Koresë së Jugut dhe Koresë së Veriut nënshkruan ditën e enjte një marrëveshje për formimin e komitetit të përbashkët, i cili do të jetë përgjegjës për punën në Zonën industriale Kaesong.

Një delegacion i përbërë nga 200 biznesmenë dhe 58 zyrtarë të Republikës së Koresë u nis sot drejt kompleksit industrial Kaesong në kufirin me Korenë e Veriut.

Koreja e Veriut dhe Koreja e Jugut filluan sot në zonën kufitare Kaesong raundin e 7-të të negociatave për normalizimin e veprimtarisë së kompleksit industrial ndërkorean, i cili ndodhet atje dhe nuk funksion tashmë që prej 4 muajsh.

Koreja e Veriut premton të hapë plotësisht për kompanitë koreanojugore Zonën industriale Kaesong.

Qeveria e Bolivisë nisi në vend prodhimin e preparateve nga gjethet e bimës së kokainës. Çdo vit është planifikuar të përpunohen rreth 75.000 ton gjethe.

Autoritetet e Koresë së Jugut propozuan zhvillimin e "negociatave përfundimtare" për rifillimin e punës në Zonën e përbashkët industriale Kaesong, puna në të cilën u ndal në muajin prill.

Autoritetet kineze kanë obliguar pothuajse 1500 ndërmarrje që të reduktojnë kapacitetin e tepërt prodhues deri në fund të vitit me qëllim të kalimit në një rritje më të ngadaltë dhe të qëndrueshme ekonomike, njoftoi Agjencia Bloomberg.

Delegacionet e Koresë së Jugut dhe Koresë së Veriut dështuan në përpjekjen e radhës për të bërë hapa përpara në raundin e 6-të të negociatave mbi rifillimin e punës në Zonën e përbashkët industriale Kaesong, njoftuan mediat.

Ekspozita Ndërkombëtare Industriale "Innoprom 2013" do të mbahet në Ekaterinburg nga 11-14 korrik. Përfaqësuesit e kompanive më të mëdha nga 70 vende të botës do të diskutojnë të ardhmen e industrisë globale. Pritet që Forumi të vizitohet nga më shumë se 50.000 njerëz.

Negociatat mes Koresë së Veriut dhe Koresë së Jugut për rifillimin e punës në Zonën industriale Kaesong, e cila u mbyll në pranverë, përfunduan pa rezultat.

Ditën e mërkurë përfaqësuesit e Koresë së Veriut dhe Koresë së Jugut filluan bisedimet për normalizimin e punës në Zonën industriale Kaesong.

Në Vjetnam me ndihmën dhe mbështetjen e Rusisë po krijohet një degë e re e industrisë - ajo e prodhimit të titanit. Është përfshirë aktivisht në këtë punë korporata ruse "AVISMA" (russ. "АВИСМА"), një nga prodhueset më të mëdha në botë të titanit dhe produkteve të tij.

Koreja e Veriut i propozoi Koresë së Jugut zhvillimin e bisedimeve në lidhje me Zonën e përbashkët industriale Kaesong në territorin e Koresë së Veriut në nivelin e punës së qeverive, njoftoi ditën e enjte Agjencia Qendrore Koreane e Lajmeve.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31