×
kryeministri, Shtator 2012
Kryeministri aktual i Japonisë Yoshihiko Noda u rizgjodh në postin e liderit të Partisë Demokratike, që është në pushtet. Ai mbajti gjithashtu dhe postin e kryeministrit. Në zgjedhjetbrenda partisë, që u mbajtën në Tokio, Yoshihiko Noda morri shumicën e votave.
Kongresi i Përgjithshëm Kombëtar i Libisë ditën e mërkurë më 12 shtator zgjodhi kryeministrin. Informacionin përkatës e shpërndanë mediat lokale. Kreu i ri i kabinetit të ministrave u bë Zëvendëskryeministri Mustafa Abu Shagour.
Kryeministri i Turqisë Tayyip Erdogan e quajti Presidentin e Sirisë Bashar Al-Assad "kufomë politike". Për këtë njoftoi sot kanali televiziv CNN Turk. "Herët ose vonë, sirianët do të fitojnë, për këtë unë nuk kam asnjë dyshim.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Shtator 2012
Kalendari i ngjarjeve
Shtator 2012
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30