×
taksat, Mars 2013
Udhëheqja e Qipros shprehet e gatshme për zhvillimin e reformave ekonomike. Plani i saj është i tillë: të bllokohen përkohësisht transaksionet në formë jo-cash në vend, të mbahen të ngrira për një afat të papërcaktuar depozitat me më shumë se 100.000 € dhe të ristrukturohen bankat kryesore më të mëdha të shtetit ishullor.
Kërkesa e BE-së për taksimin e depozitave bankare në Qipro ka kërcënuar seriozisht sistemin financiar të ishullit. Disa ekspertë e vlerësojnë këtë si krizë ideore të kapitalizmit, si sistem i bazuar në parimet e tregut të lirë.
Sipas vlerësimeve të ndryshme, rusët ruajnë në bankat e Qipros nga 18-26
Qeveria e Qipros hoqi dorë nga ideja e vendosjes së tatimit mbi depozitat bankare, deklaroi Kryetari i Parlamentit Jannakis Omiru pas një takimi me Presidentin Nicos Anastasiadis.
Gjysmë trilioni dollarë - e tillë rezulton shuma totale e rënies në vigjilje të çmimit të aksioneve në platformat tregtuese të bursave botërore. Dhe i gjithë faji për këtë bie mbi Qipron. Natën e kaluar Presidenti i Qipros paralajmëroi se vendimi për të imponuar taksën mbi depozitat bankare, ka shumë gjasa, të mos miratohet për shkak mosgrumbullimit të numrit të kërkuar të votave parlamentare. Ndërsa kjo do të thotë se vendi është si kurrë ndonjëherë më parë në prag të falimentimit.
Presidenti i Qipros Nicos Anastasiadis mendon se parlamenti do ta refuzojë projektligjin e qeverisë për tatimin mbi depozitat bankare.
Seanca e Parlamentit të Qipros, në të cilën duhet të zhvillohej votimi pët tatimin mbi depozitat në bankat vendase, është shtyrë për ditën e mërkurë më 20 mars.
Autoritetet e Argjentinës dyshojnë se banka HSBC është përfshirë në pastrimin e parave në vend.
Ministri i Financave i Greqisë, Giannis Stournaras, në bazë të përfundimeve të
Ministrat e financave të vendeve të eurozonës iu drejtuan Qipros me kërkesë
Kryeministri rus Dimitri Medvediev deklaroi se Rusia do të detyrohet të bëjë ndryshime në marrëdhëniet e saj me Qipron në lidhje me vendosjen e mundshme të tatimit mbi depozitat bankare. Vendimin e autoriteteve të Qipros Kryeministri e quajti të çuditshëm dhe kontradiktor.
BE-ja dhe FMN-ja janë të gatshme për t’i dhënë Qipros një kredi prej 10 miliardë euro. Megjithëse, sipas ekspertëve, Nikosia ka nevojë për 16-17 miliardë euro. Shumën e pamjaftueshme autoritetet qipriote kanë ndërmend ta sigurojnë për llogari të depozitave bankare, duke i ngarkuar me taksa ato. Presidenti i Rusisë Vladimir Putin e ka quajtur këtë taksë "të padrejtë dhe të rrezikshme".
Presidenti i Rusisë Vladimir Putin sot në mëngjes zhvilloi një takim operativ me administratën, ndihmësit dhe këshilltarët, të cilët merren me çështjet ekonomike.
Presidenti i Qipros, Nicos Anastasiadis, u zotua të dielën t’u kompensojë pjesërisht depozituesve humbjet si pasojë e anulimit të detyruar të depozitave.
Presidenti qipriot Nikos Anastasiadis, duke iu drejtuar kombit nëpërmjet televizionit, deklaroi se taksa mbi depozitat bankare që ka shkaktuar zemërim kaq të gjerë ishte një alternativë ndaj falimentimit.
Zyra e tatimeve e Danimarkës kërkon nga korporata amerikane Miscrosoft t’i paguajë
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2013
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2013
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
20
23
24
25
27
28
29
30
31