×
inflacioni

Paga mesatare në Moskë për vitin në përfundim do të rritet me 12%, njoftoi Kreu i Departamentit të Politikave ekonomike dhe Zhvillimit të kryeqytetit Maksim Reshetnikov.

Kohët e fundit vendet e Evropës Qendrore dhe asaj Lindore po shkaktojnë pakënaqësi gjithnjë në rritje ndër zyrtarët e Fondit Monetar Ndërkombëtar. Kësaj here vlerësimin kritik nga ana e tyre e meritoi Rumania.

Qeveria ruse mori vendimin për ngrirjen e ritmeve të rritjes së tarifave në vitin 2014 për shërbimet e monopoleve natyrore, delaroi Kryeministri i vendit, Dimitri Medvediev, në një mbledhje të kabinetit.

Lituania do të paraqesë aplikimin për t'u bashkuar me zonën e euros në pranverë të vitit 2014, deklaroi Kryeministri i vendit Algirdas Butkevicius.

Një rekord i ri i nivelit të papunësinë është vendosur në Greqi.
Miliona njerëz janë përfshirë në grevën 2-ditore mbarëkombëtare që filloi sot në Indi. Praktikisht është paralizuar sektori financiar i vendit - bankat, kompanitë e sigurimeve dhe kompani të tjera financiare janë mbyllur.
Qeveria e Argjentinës njoftoi ngrirjen e përkohshme të çmimeve për të gjitha produktet që shiten në rrjetet kryesore të dyqaneve të vendit me qëllim luftimin e inflacionit në rritje.
2013 mund të bëhet edhe një tjetër vit i mundësive të pashfrytëzuara dhe lojërave të humbura. Mosmarrëveshjet e debatet e specialistëve në lidhje me të ardhmen e ekonomisë botërore dhe diskutimi i kësaj çështjeje prej politikanëve vërtiten rreth një problemi të vetëm: në çfarë të kursehet? Viti 2012 tregoi se autoritetet janë të gatshme të kursejnë mjetet financiare në kurriz të interesave të popullsisë.
Niveli mesatar i papunësisë në 17 vende të zonës së euros në shtator u rrit deri në 11.6% të popullsisë së aftë për punë. Në gusht ky tregues ishte 11.5%, njofton Agjencia Statistikore Evropiane Eurostat.
Inflacioni në Kinë vazhdon të bjerë në sajë të reduktimit të
Inflacioni në Rusi për një javë, nga 26 qershori deri më 2 korrik, arriti në 0.8%, shifër kjo që është treguesi më i lartë për disa vitet e fundit.
Rritja e çmimeve të konsumit në Rusi në prill të 2012 nuk do të tejkalojë treguesin analogjik të vitit të kaluar - 0.4%, njofoi Zëvendëskryetari i parë i Bankës Qendrore të Federatës Ruse Aleksei Ulukajev.
Inflacioni në Bjellorusi në vitin 2011 arriti treguesin rekord - 109%, sipas të dhënave t
Inflacioni në Rusi për një javë, nga 20-26 dhjetor, arriti treguesin 0.1%, njofton Shërbimi Federal Shtetëror i Statistikave. Çmimet janë rritur me 0.1% për të shtatën javë radhazi.
Rritja e prodhimit industrial në Rusi në vitin 2011 do të përbëjë 4.7%, kurse rritja e PBB-së - 4.2%, njoftoi sot, gjatë fjalës së marrë në Këshillin e Federatës, Ministrja e Zhvillimit Ekonomik Elvira Nabiulina.
Aktualisht Rusia është shumë më e përgatitur për përballjen
Rusia i ka të gjitha shanset për arritjen e rritjes ekonomike deri në 6% në vit.
Inflacioni në Rusi në periudhën janar-shtator të vitit 2011 rezultoi në nivelin 4.7
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31