×
Marrëveshje, Dhjetor 2009
Lituania do të mbyllë elektrostacionin atomik të vetëm në vendet Balltike-Ignalinsk, njoftoi Ministria e Energjetikës e kësaj Republike. Lituania me ndërprerjen e punës së elektrostacionit atomik Ignalinsk, nga eksportuese do të shëndërrohet në importuese të energjisë elektrike.
Sberbanka e Rusisë i paraqiti gjigandit amerikan të automobilave "General Motors" një llogari shumëmilionëshe dëmshpërblimi për marrëveshjen e prishur në lidhje me ujdinë e shit-blerjes së kompanisë gjermane të automobilave Opel.
Kryeministri Vladimir Putin miratoi projektin ndërqeveritar të marrëveshjes me Osetinë e Jugut për udhëtimet e ndërsjellta pa viza të shtetasve të të dy vendeve. MPJ e Rusisë u ngarkua me detyrën e nënshkrimit të këtij dokumenti.
Kazakistani i hodhi poshtë njoftimet që u dukën mbi synimet e tij për të furnizuar në Iran koncentrat uraniumi.
Rusia dhe Ukraina u morën vesh për realizimin e transitit të naftës në Europë në vitin 2010. Në Ministrinë e energjetikës të Rusisë të martën konfirmuan, se u nënshkruan shtesat përkatësisht marrëveshjes vepruese.
Kushtet e kontratave për funizimin me gaz të Europës nëpërmjet territorit të Ukrainës do të plotësohen pikë për pikë. Këtë mendim e shprehu përpara gazetarëve në Vladivostok Kryeministri i Rusisë Vladimir Putin.
Që nga 1 janari i vitit 2010 në Bashkimin Europian do të ketë jo pak risi.
Koncerni që drejtohet nga Lukoil, të cilit i përket 85% e aksioneve dhe Statoil norvegjez
Agjencia informative ruse "RIA Lajmet" përmendi ndër 10 ngjarjet më të rëndësishme botërore të vitit 2009 ratifikimin e Traktatit të Lisbonës prej të gjitha vendeve të Bashkimit Europian.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Dhjetor 2009
Kalendari i ngjarjeve
Dhjetor 2009
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
31