×
Serbia, 2011
Rusia dhe Bashkimi Evropian arritën të rregullojnë konfliktin që lindi rreth autokolonës
Autokolona e Ministrisë ruse të Situatave të Jashtëzakonshme (MSJ) me ndihma humanitare ësht
Krerët e Bashkimit Evropian e shtynë marrjen e vendimit për dhënien e statusit të kandidates për anëtarësim në BE Serbisë për në mars të vitit 2012.
Emir Kusturica erdhi në Moskë për pjesëmarrje në hapjen e Javës së Filmit serb. Filmi i tij “Macja e zezë, maçoku i bardhë” do të hapë programin e këtij mini-festivali.
Sot në Serbi do të vihet në shfrytëzim depo e nëndheshme p
Rusia, gazi, bashkëpunim, Serbia, depo magazinimi gazi
Në Evropë mund të krijohet Komiteti Ballkanit Anti-Drogë. Detyrë kryesore e tij do të jetë lufta kundër tranzitit të drogës nëpërmjet territorit të Kosovës. Idenë e krijimit të një strukture të tillë e sugjeroi Rusia.
Në rajonin e qytetit serb Paraçin, nëpër territorin e të cilit
Gjatë gjashtë muajve të fundit në Kosovë kanë patur vend disa raste vandalizmi në shenjtëroret orthodhokse serbe. Në pranverë Kishës së Shën Premtes (Богородице Љевишкa - Bogorodica Ljeviška) në Prizren iu vodh një pjesë e kulmit.
Rusia dhe Serbia përfunduan marrëveshjen për bashkëpunimin në luftë
Rusia i bën thirrje OKB-së, NATO-s dhe BE për parandalimin e përpjekjeve
Situata në Kosovë, ku ndodhën përplasje të armatosura të provokuara nga autoritetet në Prishtinë, vazhdon të mbetet e mbarsur me rrezik shpërthimi.
Në MPJ e Federatës Ruse shprehin shqetësim në lidhje me përkeq
Këshilli i Sigurimit i OKB-së pritet të mblidhet sot në Nju Jork në konsultimet emergjente në lidhje me situatën aktuale në Kosovë. Serbia këmbënguli për zhvillimin e mbledhjes me dyer të hapura, por kjo kërkesë iu refuzua asaj.
Tentativa e autoriteteve të Republikës së vetëshpallur të Kosovës p
Postblloku Jarinjë në kufirin administrativ të Serbisë dhe Kosovës, të cilit iu vu zjarri të mërkurën në mbrëmje, do të kalojë nën kontrollin e forcave ndërkombëtare të NATO-s.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31