×
shtypi

Presidenti i Ekuadorit Rafael Correa propozoi mbajtjen në vend të një referendumi mbi ndalimin e mediave të shkruara.

Agjencia e Sigurimit Kombëtar e SHBA-së gjatë 5 viteve të fundit e ka shkelur rreth 3.000 herë të drejtën e amerikanëve për respektimin e jetës private, njoftoi gazeta "The Washington Post".

Sipas disa të dhënave të saktësuara, në një stacion treni në Indi të paktën 36 persona humbën jetën të shtypur në turmë. Është njoftuar se shumica e viktimave janë femra.
Gazetat franceze nuk do të dalin sot dhe nesër për shkak të grevës së punëtorëve të tipografive. Ata kërkojnë përmirësimin e kushteve të punës dhe paga më të larta.
Në Hungari u organizua demonstrata më masive për 20 vitet e fundit. Rreth 30 mijë veta dolën në rrugë të Budapestit në shenjë proteste kundër ligjit të ri për Mjetet e Informimit Masiv (MIM).
Femrat politikane kryesojnë në rejtingun e reformancave në mjetet ruse të informimit masiv për vitin 2010, njoftoi agjencia informative Interfaks, e cila bëri një analizë publikimesh të rreth 4000 botimeve të ndryshme, gazeta, revista, agjenci informative dhe site Interneti për lajme.
Në Shën Peterburg doli numri i parë i gazetës “Turan”, e cila do të publikohet në gjuhën ruse, uzbekistanase dhe taxhikistanase.
Mirëkuptimin e ndërsjelltë midis Rusisë dhe SHBa e pengojnë klishetë, t
U përcaktua përbërja e skuadrës përfaqësuese olimpike e Rusisë për Lojrat Dimërore në Vankuver.
Në faqet e revistës "Newsweek" u publikua artikulli me titull "Si e humbi Europa Ukrainën".
Teksti përfundimtar i projekt ligjit " Mbi dështimin (falimentimin)" tashmë është
Ministria ruse e zhvillimit ekonomik miratoi kërkesat kryesore teknologjike, software dhe linguistike për site-t zyrtare të organeve pushtetore dhe degëve të tyre territoriale.
Valuta europiane po humbet pozitat e veta në tregun botëror për shkak të
Vitin e kaluar Rusia u bë vendi i vetëm i BRIK-ut (Brazili-Rusia-India-Kina), tregu i makinave t
Lufta paraelektorale në Ukrainë po vjen duke u ashpërsuar. Kryeministrja Julia Timoshenko iu drejtua direkt
Dimitri Medvediev ngarkoi qeverinë me detyrën e aktivizimit të punës për realizimin e projekteve kombëtare.
Në Rusi vitin e kaluar Mjeteve të Informimit Masiv (MIM) iu bënë më
Pozitat e Moskës dhe Minskut në lidhje me çështjen e eksportit të l
Kryemjeku sanitar i Rusisë Genadi Onishenko arriti marrjen e vendimit për ndalimin e qarkullimit në treg të përzjerjeve të duhanit. Siç njofton gazeta "RBK Daily" , gjithësej u ndaluan për shitje 25 lloje komponimesh.
Presidenti i holldingut "Izvestia" Vladimir Mamontov nuk e përjashton faktin se shkak kryesor i mbylljes
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30