×
Antarktida, 2013

Një helikopter kërkimor australian natën në të gdhirë të së hënës kreu një ulje emergjente në Antarktidë. Si rezultat, 3 persona u plagosën.

Grupi muzikor amerikan i rrymës Metal Metallica mund të japë disa koncerte në Antarktidë, thuhet në website-in e sponsorit të turneve - kompanisë Coca-Cola.

Australia, Zelanda e Re, SHBA-ja, Franca dhe Bashkimi Europian kanë propozuar krijimin e 2 zonave të mëdha detare të mbrojtura në Antarktidë.

Programi amerikan i Antarktidës do të reduktohet deri në minimum.

Kohët e fundit në revistën shkencore “PLoS One” u publikua artikulli i studiuesve amerikanë, në të cilin konfirmohet se në ujërat e liqenit subglacial Vostok (russ. Восток) në Antarktidë janë gjetur gjurmë të bakterieve karakteristike për format e jetës shumëqelizore, të tilla si krustacet, molusqet dhe bile peshqit.

Reaktori i parë i centralit bërthamor bjellorus, që është në ndërtim e sipër, planifikohet të vihet në punë në vitin 2018.
Shkencëtarët e Institutit rus të Arktikut dhe Antarktikës morën mostrat e ujit nga liqeni subglacial Vostok (russ.
Shkencëtarët rusë kanë marrë një mostër të re
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31