×
ekologjia, Maj 2013
Politika energjetike e BE-së është një nga temat kryesore të samitit të Bashkimit Evropian, i cili po mbahet aktualisht në Bruksel. Diskutimet janë duke u zhvilluar, ndër të tjera, edhe rreth perspektivave të gazit shist argjilor në Evropë. Përkundër faktit se me këtë lloj karburanti janë të lidhura shpresa të mëdha, ende nuk ka asnjë vendim konkret.
Në kryeqytetin rus mund të hapet një rrjet biçikletash-taksi, i cili do të ofrojë shërbime transporti në distanca të shkurtra.
Problemet më të rëndësishme mjedisore të Rusisë dhe të mbarë botës do të diskutojnë pjesëmarrësit e Kongresit Ekologjik Ndërkombëtar të Nevës që po hapet në Shën Petersburg. Ata do të shqyrtojnë çështje të tilla si zhvillimi i "energjetikës së gjelbër", sigurimi mjedisor, problemet e riciklimit të mbeturinave shtëpiake dhe mbetjeve industriale.
Në takimin ministror të Këshillit të Arktikut, që përfundoi në
Marrëveshja për bashkëpunim në fushën e reagimit ndaj ndotjes së detit nga nafta në Arktik u nënshkrua gjatë takimit të tetë ministror të Këshillit të Arktikut të mërkurën në Suedi.
Të martën në mbremje në një nga uzinat e Parkut Industrial Hoechst të Frankfurtit pati rrjedhje të substancës toksike të nitrobenzenit. Reja toksike u zhvendos në drejtim të zonave të banuara.
Në javët e ardhshme Bregdeti Lindor i SHBA-së do të duhet të përballet me një mësymje unike të gjinkallave përkatësisht përmasave të veta.
Një mori e paparë karkalecash, që kanë fluturuar nga Egjipti, po boshatisin jugun e Izraelit. Karkalecat kanë shkatërruar tërë bimësinë përtej kufijve të tokës bujqësore. Janë dëmtuar seriozisht ullinjtë dhe pemët frutore.
Shkencëtarët oqeanologë rusë janë shumë të shqetësuar në lidhje me faktin se Deti Balltik mund të shndërrohet së shpejti në një moçal të vërtetë. Fajtore kryesore për këtë mënxyrë është rritja shumë e shpejtë e algave.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2013
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2013
1
2
4
5
6
8
10
11
12
13
14
16
17
18
19
24
25
26
27
28
29
30
31