×
ekologjia, Shkurt 2013
Kombinati i prodhimit të letrës dhe celulozës i rajonit të Baikalit, i njohur
Në një uzinë kimike në Japoni ndodhi rrjedhja e 5 ton të cianurit t
Më 19 shkurt ambientalistët (ekologët) kremtojnë Ditën Botërore të Balenave dhe gjitarëve të tjerë detarë. Në këtë ditë 27 vjet më parë Komisioni Ndërkombëtar i Gjuetisë së Balenave ndaloi peshkimin industrial të balenave. Përjashtim u bë vetëm për disa popuj të vegjël, të cilët pa mishin e balenave thjesht nuk do të mund të mbijetojnë dot.
Bullgaria vendosi moratoriumin për eksplorimin e gazit shist argjilor, kurse Rumania, në të kundë
Dhjetra mijëra njerëz morrën pjesë në demonstratat e organizuara në
Programi rus i pastrimit të Arktikut dhe rezultatet e punëve të kryera atje shkaktuan impresionim
Kafshë më të tmerrshme se macet nuk ka. Biologët amerikanë nga Instituti Smithsonian i kanë njohur macet e shtëpisë si një rrezik të vërtetë për natyrën. Ato janë fajtore për zhdukjen nga faqja e dheut të 33 lloje të shpendëve dhe të kafshëve, konfirmojnë shkencëtarët dhe njëkohësisht paralajmërojnë për rrezikun që i kanoset prej tyre minjve dhe kafshëve të tjera të vogla, veçanërisht në qytetet e mëdha.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Shkurt 2013
Kalendari i ngjarjeve
Shkurt 2013
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
15
16
17
20
21
22
23
24
25
26
28