×
bashkëpunim, Dhjetor 2009
Në vitin 2009 doli në një nivel të ri bashkëpunimi i Rusisë me shtetet ballkanike.
Që nga 1 janari i vitit 2010 në Bruksel do të hyjë në detyrën e Presidentit të Këshillit Europian-post ky që parashikohet nga Traktati i Lisbonës- ish Kryeministri i Belgjikës Herman Achille Van Rompuy.
Bashkimi doganor Bjellorusi, Rusi dhe Kazakistan do të fillojë të veprojë që nga 1 janari i vitit 2010.
Presidenti Dimitri Medvedeiv mendon, se ky vit që po përfundon mund të përfshihet në arkivin e bashkëveprimit ruso-amerikan, njoftoi shërbimi i shtypit i Kremlinit.
Rusia, SHBA, bashkëpunim, mirëbesimi, respekt reciprok
Rusia dhe Ukraina u morën vesh për realizimin e transitit të naftës në Europë në vitin 2010. Në Ministrinë e energjetikës të Rusisë të martën konfirmuan, se u nënshkruan shtesat përkatësisht marrëveshjes vepruese.
Moska dhe Tokio mendojnë, se problemi i përfundimit të marrëveshjes paqësore
Agjencia informative ruse "RIA Lajmet" përmendi ndër 10 ngjarjet më të rëndësishme botërore të vitit 2009 ratifikimin e Traktatit të Lisbonës prej të gjitha vendeve të Bashkimit Europian.
Një nga përfundimet kryesore të vitit diplomatik Ministri i punëve të jashtme
Sekretari i përgjithshëm i Këshillit të Europës Thorbj ø rn Jagland u takua në Moskë me Zëdhënësin e Dhomës së ulët të parlamentit rus Boris Grrizllov dhe një sërë deputetësh.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Dhjetor 2009
Kalendari i ngjarjeve
Dhjetor 2009
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
23
24
26
27
28
30