×
bashkëpunim, Gusht 2009
“Në Greqi po vazhdon lufta e vështirë me zjarret e fuqishme që kanë përfshirë vendin”, tha në intervistën e vet dhënë për radiostacionin “Zëri i Rusisë” korrespondenti rus i Agjencisë informative ITAR-TASS Juri Malinov.
Vizita e paradokohshme e Kancelares gjermane Angela Merkel në Rusi, me sa duhet nga të gjitha, i dha një karakter të ri, ndërsa, më kryesorja, nxitës, inkurajues marrëdhënieve midis vendeve europiane dhe Rusisë.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev u takua në rezidencën e vet Boçarov Ruçei, jo larg qytetit klimaterik bregdetar pranë Detit të Zi — Soçi me Kancelaren e RFGJ-s Angela Merkel.
Asambleja Parlamentare e Këshillit Europian (APKE) në gusht mbush plot 60 vjet që nga dita e krijimit të vet. Dhe asaj i duhet me doemos një reformë e qenësishme, shprehen me bindje të plotë ekspertët rusë.
BE i bën thirrje Gjeorgjisë dhe Osetisë së Jugut që të mos rrisin tensionin në rajon. E megjithatë nga ana e Gjeorgjisë vazhdon të hapet periodikisht zjarr mbi territorin osetinian.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Gusht 2009
Kalendari i ngjarjeve
Gusht 2009
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31