×
bashkëpunim, 2009
Në vitin 2009 doli në një nivel të ri bashkëpunimi i Rusisë me shtetet ballkanike.
Që nga 1 janari i vitit 2010 në Bruksel do të hyjë në detyrën e Presidentit të Këshillit Europian-post ky që parashikohet nga Traktati i Lisbonës- ish Kryeministri i Belgjikës Herman Achille Van Rompuy.
Bashkimi doganor Bjellorusi, Rusi dhe Kazakistan do të fillojë të veprojë që nga 1 janari i vitit 2010.
Presidenti Dimitri Medvedeiv mendon, se ky vit që po përfundon mund të përfshihet në arkivin e bashkëveprimit ruso-amerikan, njoftoi shërbimi i shtypit i Kremlinit.
Rusia, SHBA, bashkëpunim, mirëbesimi, respekt reciprok
Rusia dhe Ukraina u morën vesh për realizimin e transitit të naftës në Europë në vitin 2010. Në Ministrinë e energjetikës të Rusisë të martën konfirmuan, se u nënshkruan shtesat përkatësisht marrëveshjes vepruese.
Moska dhe Tokio mendojnë, se problemi i përfundimit të marrëveshjes paqësore
Agjencia informative ruse "RIA Lajmet" përmendi ndër 10 ngjarjet më të rëndësishme botërore të vitit 2009 ratifikimin e Traktatit të Lisbonës prej të gjitha vendeve të Bashkimit Europian.
Një nga përfundimet kryesore të vitit diplomatik Ministri i punëve të jashtme
Sekretari i përgjithshëm i Këshillit të Europës Thorbj ø rn Jagland u takua në Moskë me Zëdhënësin e Dhomës së ulët të parlamentit rus Boris Grrizllov dhe një sërë deputetësh.
Ekzistojnë një sërë drejtimesh në të cilat BE dhe Rusia mund të thellojnë bashkëpunimin midis tyre.
Në Bruksel u zhvillua mbledhja e Këshillit të Përhershëm të Partneritetit Rusi-BE në nivel ministrash të punëve të jashtme.
Rusia dhe Bashkimi Europian mund ta nënshkruajnë Marrëveshjen e re mbi partneritetin dhe bashkëpunimin në vitin 2010.
Kreu i Këshillit të vëzhgimit të kompanisë Adam Opel GmbH dhe Kryetari i stafit drejtues të GM Europa, Carl-Peter Forster i dha një intervistë të zgjeruar një sërë gazetave gjermane.
“Në Greqi po vazhdon lufta e vështirë me zjarret e fuqishme që kanë përfshirë vendin”, tha në intervistën e vet dhënë për radiostacionin “Zëri i Rusisë” korrespondenti rus i Agjencisë informative ITAR-TASS Juri Malinov.
Vizita e paradokohshme e Kancelares gjermane Angela Merkel në Rusi, me sa duhet nga të gjitha, i dha një karakter të ri, ndërsa, më kryesorja, nxitës, inkurajues marrëdhënieve midis vendeve europiane dhe Rusisë.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev u takua në rezidencën e vet Boçarov Ruçei, jo larg qytetit klimaterik bregdetar pranë Detit të Zi — Soçi me Kancelaren e RFGJ-s Angela Merkel.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2009
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2009
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31