×
këngëtar, Maj 2012
Në baku përfundoi “Eurovision 2012”. Mjerisht, ekipi rus “Gjyshet e Buranovit” (Buranovskye Babushki) edhe pse pati mbështje të ngrohtë nga publiku, nuk fitoi. Shumë keq, tha lidhur me këtë në një intervistë për Radiokmpaninë "Zëri i Rusisë" Redaktori i gjermanes “Rolling Stone” Arne Villander:
Në kryeqytetin e Azerbajxhanit Baku përfundoi finalja e konkursit “Eurovision 2012”, në të cilin morrën pjesë 42 shtete. Sapo u bë e ditur se fitoi Loreen, Suedia me kompozimin "Euphoria".
U përcaktuan të gjithë finalistët e konkursit kryesor të këngës në Evropë. Në prag, në mbrëmje në Baku u zhvillua gjysmëfinalja e dytë e “Eurovision - 2012”. Rezultatet e tij për shumë njerëz ishin befasuese dhe skandaloze. Në finale nuk kaloi një nga favoritët - këngëtari gjeorgjian. Por mundën të futen Bosnjë-Hercegovina dhe Maqedonia, gjë që askush nuk mund të kishte imagjinuar. Finalistet e tjera janë: Lituania, Ukraina, Serbia, Suedia, Norvegjia, Estonia, Malta dhe Turqia.
Për "Gjyshet e Buranivit" (Buranovskye Babushki) që interpretuan për Rusinë në konkursin “Eurovision 2012” po bëjnë tifozllëk në të gjithë vendin.
"Ndize zjarrin tënd" - këtë moto të "Eurovision 2012" pjesëmarrëset ruse - gjyshet nga fshati Buranovo - e mishëruan natën e kaluar në skenën e Cristall Hall në Baku.
Grupi rus “Gjyshet e Buranovit” (“Buranovskye Babushki”) me këngën “Party
Në kryeqytetin e Azerbajxhanit - Baku më 22 maj fillojnë audicionet e gjysmëfinales së parë të Konkursit të Këngës “Eurovision 2012”. Grupi rus “Gjyshet e Buranovit” (“Buranovskye Babushki”) do të dalë në skenën e Baku Crystal Hall me № 14.
Në Mbretërinë e Bashkuar vdiq solisti dhe kompozitori i këngëve të grupit "Bee Gees" Robin Gibb. Lajmi tragjik u njoftua nga familja e muzikantit. 62-vjeçari Gibb që prej disa vitesh vuante nga kanceri.
Ansambli i gjysheve nga fshati Buranovo i Umurtisë në Uralet e Mesme ruan në mënyrë të qëndrueshme vendin e vet në listën e pretendentëve për fitore në konkursin “Eurovision 2012”. Ai do të hapet në kryeqytetin e Azerbajxhanit - Baku më 22 maj. Në këtë ditë në gjysmëfinalen e parë kolektivi “Gjyshet e Buranovit” (“Buranovskye Babushki”) do të debutojnë me numrin 14-të.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2012
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
22
26
28
29
30
31