×
elektrostacion atomik, Tetor 2012
Në Japoni u miratuan rregullat e reja të funksionimit të centraleve bërthamore. Rrezja e "zonës së sigurisë" rreth elektrostacionit atomik është rritur nga 10 deri në 30 km. Atje në rast aksidenti do të zhvillohen punët për likuidimin e pasojave.
Një prej reaktorëve të elektrostacionit atomik “Salem 1” në shtetin amerikan t
Alarmi është shpallur në stacionin bërthamor "Oyster Creek" në shtetin e New Jersey-it për shkak të rritjes së nivelit të ujit në oqean si pasojë e tërbimit të uraganit "Sandy", njofton The Nuclear Regulatory Comission (NCR) i SHBA-ve.
Mosfunksionimi i sistemit të avullit në turbinë çoi në ndalimin automatik të bllokut
Ndërtimi i elektrostacioneve të reja atomike në Kinë, i cili u ndërpre
Në Bullgari ka ndaluar së funksionuari reaktor i gjashtë i centralit bërthamor "Kozlodui". Sipas
Zyrtarët e Komisionit Evropian janë të pakënaqur me nivelin e sigurisë në centralet bërthamorë të BE-së. Një konkluzion i tillë mund të nxirret nga raporti mbi rezultatet e stress-testeve, të kryera në reaktorët bërthamorë të Botës së Vjetër.
Në Ukrainë po fillon ndërtimi i uzinës së parë për prodhimin e karburantit për centralet bërthamore. Ky është një projekt i përbashkët i koncernit shtetëror ukrainas "Karburanti bërthamor" (russ. «Ядерное топливо») dhe kompanisë ruse "TVEL" (russ. «ТВЭЛ») - "vajzës" së Korporatës Shtetërore Ruse për Energjinë Atomike - Rosatom.
Në Japoni do të ndërtohet një central të ri bërthamor. Kompania-operatori J-Power morri vendimin të rifillojë ndërtimin e stacionit "OMA" në Prefekturën Aomori, pasi të marrë pëlqimin e autoriteteve lokale.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2012
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2012
1
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
26
27
28