×
elektrostacion atomik, Qershor 2011
Në ujin e detit në afërsi të centralit bërthamor japonez “Fukushima-1” për herë të parë u gjet substanca e quajtur Telur radioaktiv-129m.
Në centralin bërthamor japonez “Fukushima-1” u arrit të lançohet sërish sistemi i purifikimt të ujit radioaktiv, i cili u ndalua më parë sot për shkak të rrjedhjes së tij.
Specialistët japonezë kanë gjetur stroncium radioaktiv në fund të detit në rajonin e centralit bërthamor “Fukushima-1”, i cili u dëmtua rëndë nga tërmeti dhe cunami që e pasoi atë më 11 mars të këtij viti.
Në mbledhjen e Komisionit për modernizimin e ekonomisë ruse, që zhvilloi sot Dimitri Medvediev, u diskutuan “teknologjitë e gjelbra” dhe çështjet ekologjike.
Rusia dhe BE deri në fund të vitit do të zhvillojnë teste të përbashkët stresi në objektet e energjisë atomike. Për këtë njoftoi sot Kreu i Shërbimit Federal të ekologjisë, teknologjisë dhe kontrollit bërthamor (Rostehnadzor).
Bashkimi Evropian po fillon zyrtarisht të ashtuquajturat stres-teste në centralet e veta bërthamore. Objektivi q
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Qershor 2011
Kalendari i ngjarjeve
Qershor 2011
2
3
4
5
6
7
8
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
25
26