×
elektrostacion atomik, 16 mars 2011
Drejtori i Përgjithshëm i ANEA-s Yukiya Amano nuk mendon aspak, se situata në elektrostacionet
Presidenti i Federatës Ruse deklaroi, se projekti i elektrostacionit të ri atomik në Akkuyu, të cilin Rusia ka ndërmend ta ndërtojë në Turqi, nuk ka nevojë për përsosjen e sistemeve të sigurisë pas katastrofës në Japoni.
Disfunksionimi i sistemit të ftohjes së eneroblloqeve të elektrostacionit atomik japonez “Fukushima-1” bëhet pengesë për tentativat që ndërmerren për stakimin, fikjen e reaktorëve, të cilët kërcënohen me ndotje radioaktive.
Në “Greenpeace” e Rusisë pajtohen me mendimin e autoriteteve ruse mbi atë, se avaria
Presidenti i Federatës Ruse është i sigurt, se energjia atomike mund të jetë e parrezikshme, në qoftë se do të zgjidhet mirë vendndodhja e elektrostacioneve atomikë, projekti i tyre dhe operatori.
Lista pikëlluese e të vdekurve gjatë kohës së tërmetit dhe cumanit në Japoni, ç’është për të ardhur keq, po vjen duke u rritur vazhdimisht.
Tani për tani nuk është fiksuar përhapje rrezatimi radioaktiv jashtë territorit t
Specialistët rusë të Qendrës së operacioneve veçanërisht t
Në Japoni po keqësohet situata në elektrostacionet atomikë. Po del tym i bardhë nga reaktori i dytë i elektrostacionit atomik “Fukusima-1”. Siç deklaroi udhëheqja e vendit, kjo mund të sjellë në ndotjen e mëtejshme radioaktive të ajrit.
Rusia do ti japë Bjellorusisë një kredi prej 6 miliardë dollarësh për ndërtimin e elektrostacionit të parë atomik në vend, njoftoi Vladimir Putin në Minsk.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2011
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
31