×
elektrostacion atomik, 14 mars 2011
Japonia iu drejtua për ndihmë ANEA-s në lidhje me gjendjen kritike që u krijua në dy elektrostacione atomike të saj të dëmtuara nga tërmeti, njoftoi Agjencia France Presse.
Dhënia e ndihmës Japonisë për likuidimin e pasojave të fatkeqësisë natyrore është detyrim moral i Rusisë. Për këtë deklaroi Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev.
Në lidhje me avaritë e ndodhura në elektrostacionet atomike të Japonisë, pas tërmetit dhe cunamit, në Rusi filluan stërvitjet e Ministrisë për Situatat e Jashtëzakonshme (MSJ).
Në reaktorin e tretë të elektrostacionit atomik “Fukusima” ndodhi një shpërthim, ku 6 veta u dëmtuan.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2011
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
31