×
elektrostacion atomik, 2011
Centrali i parë bërthamor iranian “Busher” do të fillojë të funksionojë me fuqinë e vet të plotë më 20 mars të vitit 2012 dhe do të prodhojë energji elektrike me një kapacitet prej një mijë megavat.
Qeveria japoneze dhe kompania operatore “Tokyo Electric Power” miratuan planin përfundimtar të veprimeve për likuidimin e pasojave të avarisë që ndodhi në centralin bërthamor “Fukushima-1” në 40 vitet e ardhshme.
Në Rumani për shkak të rrjedhjes së ujit të distiluar u ndal nj
Çmontimi përfundimtar i reaktorëve problematikë të centralit bërthamor, që pësoi avari serioze në mars të këtij viti “Fukushima-1”, do të marrë 40 vjet.
Në elektrostacionin atomik “Kalininskij” u vu në shfrytëzim, tani për tani me gjysmën e kapacitetit të projektuar, blloku i katër i energjisë. Ceremonia e lançimit të tij u zhvillua në praninë e Kryeministrit Vladimir Putin.
Në Japoni, për shkak të problemeve teknike që lindën të enjten në mëngjes, u ndalua reaktori i dytë i centralit bërthamor “Mihama”. Ai ndodhet rreth 320 kilometra në perëndim të Tokios, në prefekturën Fukui.
Rrjedhja e rreth 45 tonë uji radioaktiv u zbulua në pajisjen për pastrimin dhe dekontaminimin
Korporata Shtetërore ruse për Energjinë Atomike “Rosatom” ia hyri punës për ndërtimin e centralit të parë bërthamor në Vjetnam.
Ceziumi radioaktiv, i cili depërtoi në ujërat e oqeanit si pasojë e katastrof
Banka britanike HSBC në fund të nëntorit do të paraqesë raportin mbi rentabilitetin e vënies në veprim të elektrostacionit atomik “Belene” në Bullgari. Ka shumë gjasa që ndërtimi i centralit bërthamor “Belene” të miratohet.
Rusia dhe Bangladeshi nënshkruan marrëveshjen për ndërtimin prej specialistëve rusë të centralit të parë bërthamor në Bangladesh.
Në njërin nga reaktorët e dëmtuar të elektrostacionit atomik japonez “Fukushima -1” ndodhi një reaksion i pakontrolluar, spontan bërthamor.
Korporata shtetërore ruse për energjinë atomike “Rosatom” do të caktojë
Në Japoni përfundoi konstruktimi i kupolës (kubesë) mbrojtëse mbi bllokun e parë të dëmtuar të centralit bërthamor “Fukushima-1”. Kulmi i bllokut u dëmtua rëndë gjatë tërmetit katastrofik të 11 marsit.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31