×
trupat ushtarake, 2013

Trupat e Ministrisë së Punëve të Brendshme të Ukrainës, të cilat janë të dislokuara në Krime, po zhvendosen në drejtim të Kievit.

Deputeti i Këshillit bashkiak të qytetit të Sevastopolit, Sergei Smoljaninov, bëri thirrje për futjen e trupave ruse në Ukrainë.

Forcat e Presidentit të Sirisë, Bashar Al-Assad, ndërmorrën bombardimin e rajoneve periferike të Damaskut të ndodhura nën kontrollin e rebelëve.

Forcat Ajrore të Desantit të Rusisë mund të ndodhen në Siri në rast të shprehjes së vullnetit politik të Presidentit të vendit për këtë dhe bashkërendimit të të gjitha çështjeve me Këshillin e Sigurimit të OKB-së, njoftoi ditën e enjte Komandanti i Forcave Ajrore të Desantit të Rusisë, Gjeneral-koloneli Vladimir Shamanov .

Forcat Speciale të trupave ajrore të desantit të Rusisë në gusht do të realizojnë uljen e parë në masë me përdorimin e sistemeve të avancuara të parashutave "Arbalet-2" (russ. "Арбалет-2").

Për herë të parë në historinë e Pakistanit në radhët e forcave të armatosura të këtij vendi filluan të shërbejnë në njësitë e desantit femrat.

NATO shfaqi gatshmërinë e vet për të ndihmuar Ukrainën në
Qeveria e Kinës për herë të parë bëri publik informacionin mbi strukturën dhe efektivin e forcave të armatosura të vendit.
Trupat tokësore ruse porositën një obus të ri 152-mm për të zëvendësuar obusin e vjetëruar 122-mm “D-30”, të cilin Ministria e Mbrojtjes vendosi ta nxjerrë jashtë përdorimit.
Qeveria kineze vendosi të dërgojë trupat e veta ushtarake në provincën e Yunnan, e cila kufizohet me shtetin e Kachin në veri të Myanmarit. Trupat ushtarake janë dërguar në kufi, pasi u morrën njoftime se në Kachin po zhvillohen luftime.
Një kontigjent i huaj i armatosur zbarkoi në një bazë ushtarake në qendë
Autoritetet japoneze vendosën të krijojnë një njësi speciale të rojes bregdetare
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31