×
Bjellorusia, 2009
Bashkimi doganor Bjellorusi, Rusi dhe Kazakistan do të fillojë të veprojë që nga 1 janari i vitit 2010.
Katër banka kryesore ruse i dhanë ministrisë së financave të Bjellorusisë një kredi  prej 6 miliardë rublash dhe do ti përfshijnë obligimet shtetërore të saj në tregun e fondeve të Federatës Ruse.
Presidenti i Bjellorusisë Aleksandër Llukashenko del kategorikisht kundër faktit që bjellorusët të refuzojnë përdorimin e gjuhës ruse.
Presidenti i Federatës Ruse nënshkroi ligjin për ratifikimin e marrëveshjes me Bjellorusinë mbi krijimin e sistemit unik të mbrojtjes kundërajrore. Për këtë njoftoi shërbimi informativ i Kremlinit.
Këshilli i Federatës Ruse ratifikoi marrëveshjen me Bjellorusinë për ruajtjen e përbashkët të kufirit të jashtëm të Shtetit të Bashkuar në hapësirën ajrore dhe krijimin e Sistemit Unik të Mbrojtjes Antiraket (MAR).
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2009
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2009
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31