×
eksporti, Tetor 2013

Koncerni "Kallashnikov" zgjeroi gamën e eksportit të armëve luftarake, njoftoi ditën e mërkurë Sekretarja për shtyp e koncernit, Elena Fillatova.

Kryeministri rus Dimitri Medvediev deklaroi të mërkurën mbi nevojën për të krijuar kushtet për rritjen e eksporteve të gazit rus dhe rritjen e pjesës së Rusisë në tregun global të gazit.

Përmbushja e kontratës për furnizimin e armëve ruse në Irak tashmë ka filluar, njoftoi këshilltari i Kryeministrit të Irakut, Ali Al Musawi.

Furnizimi me armë i grupeve ilegale minon bazat e sigurisë në botë.

Aktualisht rreth një e treta e tregtisë globale të gazit i bie për pjesë gazit të lëngshëm natyror (LNG). Edhe pse në vitin 2011 ritmet e rritjes u ngadalësuan, ekspertët i parashikojnë një "të ardhme të ndritur" këtij tregu. Në vitin 2015 do të vihen në punë disa ndërmarrje për prodhimin e LNG-së në Azi dhe Australi.

Në Gjermani shpërtheu një skandal politik. Qeveria pranoi se dy vjet më parë ka furnizuar në Siri substanca, të cilat përdoren në prodhimin e armëve kimike. Mbi detajet e këtij skandali Radiokompnanisë "Zëri i Rusisë " i tregoi Kryeredaktori i revistës nacional-konservatore gjermane "Zuerst", Manuel Ochsenreiter.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2013
1
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
31