×
eksporti, 2011
Rusia gjatë vitit në përfundim ka eksportuar 17 milionë ton drithëra, njoftoi sot Ministrja e Bujqësisë e Federatës Ruse Elena Skrinnik.
Sasia mesatare e rendimentit të drithërave në Ukrainë arriti në 38 kv. për hektar, ndërsa e misrit 64 kv. për hektar.
Agjencia ruse e eksportit të armatimeve dhe uzina “Gorki” në qytetin Zelenodolsk përfunduan
Në 15-20 vitet e ardhshme Rusia, për llogari të rritjes së produktivitetit dhe shfryt
Eksporti i armëve nga Rusia në vitin 2011, që realizohet nëpërmjet
Intervencionet e blerjeve në tregun e drithërave të Rusisë do të fillojnë në gjysmën e dytë të shtatorit, njoftoi Zëvendës-ministri i bujqësisë Aleksandër Petrikov.
Rusia në periudhën e viteve 2011-2012 do të eksportojë deri në 25 milionë ton drithëra. Një parashikim i tillë u shpreh nga Presidenti i Bashkimit të prodhuesve të drithërave të Rusisë Arkadi Zlloçevksi.
Rusia, pasi u rikthye në fillim të vitit në tregun botëror të drithërave, ka eksportuar në korrik 2.2 milionë ton.
Që nga 1 korriku, pasi qeveria ruse hoqi ndalimin e përkohshëm veprues ndaj eksportit të drithërave, jashtë vendit janë shitur tashmë 1.5 milionë ton.
Moldavia planifikon të rrisë vëllimet e eksporteve të prodhimeve bujqësore në Rusi.
Çmimet botërore të grurit filluan të bien menjëherë pas vendimit të Rusisë për anulimin që nga 1 korriku të embargos vepruese përkatësisht eksporteve të drithërave.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31