×
Intervistë ekskluzive, Tetor 2013

Serbia synon të zhvillojë marrëdhëniet e veta me të gjithë botën, duke përfshirë edhe Rusinë. Kjo u deklarua nga Presidenti i Serbisë, Tomisllav Nikoliç, gjatë vizitës së tij në Moskë. Axhenda e Presidentit serb ishte me të vërtetë tejet e ngjeshur, e llogaritur, në kuptimin e plotë të fjalës, minutë për minutë.

Zgjedhjet presidenciale në Gjeorgji do të mbahen më 27 tetor. Për postin e kryetarit të shtetit pretendojnë 23 kandidatë.

Zgjedhjet presidenciale në Gjeorgji do të mbahen më 27 tetor. Për postin e kryetarit të shtetit pretendojnë 23 kandidatë. Për të fituar secili prej tyre duhet të grumbullojë 50% të votave të zgjedhësve plus një votë.

Në epokën e perceptimit fragmentar ndonjë ngjarje e rrallë mund të gozhdojë vëmendjen e opinionit publik për më shumë se disa orë ose ditë. Një ngjarje e tillë u bë pikërisht artikulli i Vladimir Putin botuar në "The New York Times", në të cilin Presidenti i Rusisë ka kritikuar paq përpjekjet e politikanëve të SHBA-së për t’i injektuar elektoratit amerikan ndjenjën e ekskluzivitetit vetiak.

Inspektorët ndërkombëtarë filluan shkatërrimin e armëve kimike në Siri. Mbi atë se çfarë pasojash ka kjo për rajonin dhe çfarë vështirësish hasen në punën e inspektorëve rrëfeu në një intervistë për "Zërin e Rusisë" i Dërguari i Posaçëm i Lidhjes së Shteteve Arabe për çarmatimin dhe sigurinë rajonale Wael Al-Assad.

Pas takimit me Barack Obamën në samitin e "G-20" Vladimir Putin përcaktoi detyrën e dorëzimit nën kontrollin ndërkombëtar dhe asgjësimin e mëtejshëm të të gjitha rezervave botërore të armëve kimike.

Rezoluta e Këshillit të Sigurimit të OKB-së № 2118 ishte një përparim historik në marrëdhëniet ndërkombëtare. Ajo tregoi se lojtarët kryesorë në skenën botërore janë në gjendje të bien dakord mbi çështjen më të vështirë të ditës - luftën në Siri. Moska e konsideron miratimin e rezolutës si një fitore dërrmuese të diplomacisë ruse.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2013
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
26
27
28
29
30