×
fakte interesante, 11 janar 2013
Është provuar ekzistenca e ndërlidhurisë mes sëmundjeve mendore dhe pirjes pasive të duhanit.
Arkeologët italianë kanë zbuluar gjurmë të pikturave shumëngjyrëshe në muret e brendshme të Koloseut (Colosseo). Në mure janë pikturuar skena kushtuar fitoreve të gladiatorëve, si dhe skena erotike. Në këto afreske janë pikturuar edhe organet gjenitale mashkullore (simboli fallici).
Më 4 janar në Sallën ekspozuese të Manjezhit të Madh (russ. Большой Манеж) u hap ekspozita "Jehona tokësore e stuhive diellore" e artistit skocez Charles Sandison. Sandison solli në Moskë instalimin e tij unikal me drita.
Astronomët kanë zbuluar galaktikën spirale më të madhe në pjesën më të afërt të Universit. Galaktika NGC 6872 rezulton të jetë pesë herë më e madhe se Rruga jonë e Qumështit, njofton NASA.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
5
6
12
13
18
19
20
25
26
27