×
fakte interesante, 6 nëntor 2012
Qytetarja amerikane do të bëhet për dy ditë shenjë e gjallë
Shkencëtarët zbuluan në kozmos planetin Crypton, në të cilin, sipas legjendës, ka lindur mbrojtësi më i famshëm në botë i së mirës - Superman.
Astronomët fiksuan shkëndijat më të rëndësishme të rrezatimit të të gjitha kohërave të vrimës së zezë tejmase masive “Sagittarius A*”, e cila ndodhet në qendër të Rrugës së Qumështit.
Trashëgimtari i fronit britanik Princi Charles pranoi lidhjen farefisnore me sunduesin Vllahi Vlad III Impaler. Ky është sundimtari i njohur si Vlad Drakula. "Në venat e mia rrjedh gjaku i Transilvanisë, gjenealogjia tregon se unë e kam prejardhjen nga Vlad III", - vuri në dukje Princi britanik.
Kompania Japan Display (një ndërmarrje e përbashkët e tre prodhuesve japonezë - Sony, Toshiba dhe Hitachi) ka prodhuar një ekran LCD me konsum të ulët energjisë. Nga analogët modernë ai dallohet për mungesën e ndriçimit (backlight).
Në shtetin Australia e Jugut gjatë 24 orëve të kaluara janë regjistruar në total më shumë se 170.000 goditje rrufeje.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Nëntor 2012
Kalendari i ngjarjeve
Nëntor 2012
3
4
10
11
15
17
18
24
25