×
fakte interesante, Qershor 2012
Për të provuar një dëshirë të papërmbajtshme pë
Çamçakëzi dëmton kujtesën. Në një përfundim të tillë arritën mjekët europianë pasi testuan më shumë se 3 mijë nxënës shkollash të ndarë në dy grupe.
Në katër burgje federale të Brazilit të burgosurve u është propozuar të reduktojnë afatin e dënimit me ndihmën e leximit. Çdo libër i lexuar - minus 4 ditë, shkruan gazeta "The Daily Telegraph".
Një nga thesaret më të mëdhenj në historinë europiane të thesareve u zbulua nga dy arkeologë amatorë në ishullin Jersey.
Rusët në mot të nxehtë duhet t’i përdorin me shumë kujdes kondicionerët. Me një rekomandim të tillë doli Kryemjeku sanitar i vendit Gennadi Onishçenko.
Njerëzit, të cilët përgatisin ushqimin e tyre në shtëpi
Kompania e Internetit Google njoftoi mbi qëllimin e saj për të kontribuar në
Njerëzit e dhënë pas dietave që këtej e tutje mund
Ekspertët pohojnë se çamçakëzi përkeqëson kujtesën dhe ndikon negativisht në aftësitë memorizuese të njeriut. Domethënë, ai pengon konsolidimin e informacionit në trurin e njeriut.
Vetmia mund të shkurtojë ndjeshëm jetëgjatësinë e njeriut, ky konkluzion
Prevalenca në rritje e obezitetit në botë po vjen duke u bërë k
Studiuesit në Universitetin e Otava në Kanada mësuan të krijojnë hartën
Tre shkencëtarë të Michigan State University arritën në konkluzione aspak ngushëlluese.
Qeveria e Japonisë mori vendimin për t’i siguruar mbështetjen nga ana e
Madje edhe njerëzit më dembelë mund të zvogëlojë peshën e tyre trupore për llogari të gjumit kohëgjatë. Studimi tregoi se gjumi i rregullt nëntë orësh lufton me predispozicionin e organizmit ndaj obezitetit.
Vetëm disa orë meditimi mund të ndryshojë për mirë trurin e
Në moshën 115-vjeçare vdiq në Francë Marie-Therese Bardet, e cila konsiderohej si banorja më e vjetër jo vetëm e vendit të vet, por edhe e Evropës. Ajo lindi më 2 qershor të vitit 1898 në qytetin Lorient.
Një banor i shtetit Iowa (SHBA) gjeti në kopshtin e vet një femur 1.5 metra t
Banorët e qytetit amerikan Boring dhe atij skocez Dull në kuadër të p
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Qershor 2012
Kalendari i ngjarjeve
Qershor 2012
1
2
3
5
9
10
11
13
16
17
20
22
23
24
26
29
30