×
sigurimi, 22 tetor 2012
Qeveria franceze ka hartuar një plan për të luftuar krimin e organizuar në Korsik
Mbi kryet e ushtrisë zvicerane po nderen sërish retë e zeza. Organizata shoqërore “Grupi për një Zvicër pa Ushtri» (GSoA - Goup for a Switzerland without Army) ka aktivizuar fushatën për mbajtjen në vitin 2013 të referendumit të radhës për çarmatimin e plotë të vendit.
Kompania evropiane Cassidian prezantoi një helikopter të ri pa pilot TANAN 300. Pajisja është n
Punonjësit e Shërbimit të Rojes shmangën një atentat kundër Kryeministrit finlandez Jyrki Katainen, njofton Associated Press.
Zyra Ndërkombëtare Detare (IMB) informon për një rënie të numrit të sulmeve të piratëve në botë deri në nivelin më të ulët të tre viteve të fundit.
Kompanitë e industrisë së mbrojtjes të 32 vendeve prezantuan produktet e tyre në sallonin e armatimeve ushtarako-detare “Euronaval-2012” të hapur sot në Le Bourget. Një vend të prestigjshëm në ekspozitë zë Rusia - në të marrin pjesë 35 kompani ruse.
Më 21 tetor gjatë stërvitjeve ushtarake u rrëzua një avion papilot i forcave ushtarake ajrore të Izraelit, i cili i përkiste tipit më të fundit të avioneëve papilot, njoftojnë mediat izraelite.
Në një intervistë ekskluzive me Radiokompaninë "Zëri i Rusisë" përfaqësuesi i grupit “Anonymous” njoftoi, se më 21 dhjetor të vitit 2012 grupi ka në plan të lançojë platformën e tij online - jo të shtrenjtë dhe të decentralizuar - TYLER.
Autoritetet jordaneze kanë raportuar se ato arritën të zbulojnë një komplot islamik në vend. Forcat e sigurisë arrestuan 11 ushtarakë të lidhur me "Al-Qaeda-n". Komplotistët kishin planifikuar të kryenin një seri aktesh terroriste që synonin destabilizimin e situatës në vend.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2012
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2012
1
2
6
7
8
13
14
20
21
27
28