×
Shën Petersburgu, Maj 2013
Bota arabe është përfaqësuar gjerësisht për herë të parë sot në Shën Petersburg në hapjen e ekspozitës ndërkombëtare "Arabia-Expo 2013" dhe në sesionin e 11-të Këshillit të Biznesit ruso-arab.
Tre lloje të disiplinave sportive - mundja, bejsbolli e softbolli, squash - hynë në listën e shkurtër për përfshirje në programin e Olimpiadës Verore të vitit 2020, njoftoi Zëdhënësi i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar, Mark Adams.
Komiteti Ekzekutiv i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar (IOC) ka nisur një vizitë 3-ditore në Shën Petersburg.
Problemet më të rëndësishme mjedisore të Rusisë dhe të mbarë botës do të diskutojnë pjesëmarrësit e Kongresit Ekologjik Ndërkombëtar të Nevës që po hapet në Shën Petersburg. Ata do të shqyrtojnë çështje të tilla si zhvillimi i "energjetikës së gjelbër", sigurimi mjedisor, problemet e riciklimit të mbeturinave shtëpiake dhe mbetjeve industriale.
Shën Petersburgu është duke ndërmarrë edhe një hap tjetër për t’u dalë përpara investitorëve të huaj. Për ta bërë më të lehtë, më të qartë se në ç’mënyrë dhe ku të investohen paratë do të krijohen tre burime të informacionit përkatës: Portali i Investimeve, Deklarata e Investimeve dhe Pasaporta e Investimeve. Këto burime do të prezantohen në Forumin Ekonomik Ndërkombëtar të Shën Petersburgut, i cili do të mbahet më 20-22 qershor.
Në Shën Petersburg sot do të përurohet skena e re e Teatrit Mariinski. Ndërtimi i saj zgjati plot 10 vjet. Në ceremoninë solemne të inaugurimit të saj do të marrë pjesë edhe Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin.
Në Shën Petersburg, në aktivitetet e 1 Majit, bashkëpunëtorët e policisë arrestuan rreth 20 persona, njoftoi për gazetarët një bashkëpunëtor i organeve të zbatimit të ligjit.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2013
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2013
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
31