×
Bashkimi Doganor, 2011
Integrimi në hapësirën postsovjetike (ish Bashkimi Sovjetik) nga sfera e ideve po kalon në fushën e realitetit. Në vitin 2011 filloi të veprojë Bashkimi Doganor i Rusisë, Bjellorusisë dhe Kazakistanit.
Vendet e ASEAN-it mbështesin pranimin e Rusisë në OBT para fundit të këtij viti, thuhet në deklaratën e publikuar pas përfundimit të konsultimeve të përfaqësuesve të vendeve anëtare të ASEAN-it në qytetin indonezian Manado.
Në Bashkimin Doganor të Rusisë, Bjellorusisë dhe Kazakistanit që nga dita e sotme fshihen
Kryeministri i Federatës Ruse i konsideron të drejta shpenzimet e Rusisë për proceset integrues në hapësirën postsovjetike.
Rusia, Bjellorusia dhe Kazakistani do të luftojnë kundër përhapjes së drogës në kuadrin e Bashkimit Doganor.
Pjesëmarrësit e Bashkimit Doganor (Rusia, Bjellorusia dhe Kazakistani) përshëndesin interesin e Kirgistanit dhe Taxhikistanit për bashkëpunim, tha Kryeministri i Rusisë Vladimir Putin.
Kryeministri i Federatës Ruse Vladimir Putin merr pjesë sot në Minsk në punën e Këshillit Ndërshtetëror - organit më të lartë të Bashkimit Doganor.
Që nga viti 2012 produktet dhe mallrat, e prodhuara nga vendet pjesëmarrëse të
Kryeministri i Federatës Ruse Vladimir Putin do të zhvillojë sot në Kiev negociata me
Kirgistani synon të bashkohet me Bashkimin Doganor, ku hyn Rusia, Bjellorusia dhe Kazakistani. Vendimi përkatës u mor sot në mbledhjen e qeverisë në Bishkek.
Ukraina është e gatshme për bashkëpunim me Bashkimin Doganor të Bjellorusisë
Presidentët e Rusisë dhe Kazakistanit, përkatësisht Dimitri Medvediev dhe Nursulltan Nazarbajev, do të zhvillojnë sot në Moskë një takim pune.
Rusia do të jetë e detyruar të mbyllë kufirin doganor me Ukrainën, në qoftë se ajo do të krijojë zonën e tregtisë së lirë me BE, deklaroi Vladimir Putin në Minsk.
Krijimi i Bashkimit Doganor dhe Hapësirës Unike Ekonomike do ti shërbejnë stabilizimit të ekonomive të Rusisë, Bjellorusisë dhe Kazakistanit, deklaroi Kryeministri i Federatës Ruse Vladimir Putin në takimin e zhvilluar në Minsk me Presidentin Aleksandër Llukashenko.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev paraqiti për shqyrtim në Dumën Shtetërore marrëveshjen mbi rregullin e transferimit të mjeteve financiare (zhvendosjen) nëpërmjet kufirit të Bashkimit Doganor (Rusi-Bjellorusi-Kazakistan).
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31