×
popullsia, Tetor 2013

Banorët e qendrave të banuara të ndodhura në afërsi të vullkanit italian me famë botërore "Vezuv" iu drejtuan Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut.

Në epokën e perceptimit fragmentar ndonjë ngjarje e rrallë mund të gozhdojë vëmendjen e opinionit publik për më shumë se disa orë ose ditë. Një ngjarje e tillë u bë pikërisht artikulli i Vladimir Putin botuar në "The New York Times", në të cilin Presidenti i Rusisë ka kritikuar paq përpjekjet e politikanëve të SHBA-së për t’i injektuar elektoratit amerikan ndjenjën e ekskluzivitetit vetiak.

Sipas parashikimit të shkencëtarëve francezë, popullsia e Tokës deri në vitin 2050 do të arrijë shifrën 10 miliardë. Popullsia e Afrikë do të dyfishohet, popullsia e Amerikës do të kalojë miliardin, ndërsa ajo e Europës, në të kundërt, do të reduktohet. Kjo do të sjellë një riorganizim politik të botës dhe luftën për burimet në shterim.

Numri i njerëzve në Tokë deri në vitin 2050 do të rritet, duke arritur shifrën 9 miliardë e 731 milionë njerëz, thuhet në raportin e publikuar të mërkurën nga Instituti Kombëtar francez i Studimeve Demografike.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2013
1
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30